ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΣΤΑΣΗ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ (VIDEO)
peirama

Ένα κοινωνικό πείραμα, στην καρδιά της Αθήνας, με διοργανώτρια την ActionAid Hellas, σε δύο στάσεις λεωφορείου (Συγγρού, Φιξ) με θέμα το ρατσισμό…

Πρωταγωνιστές δύο ηθοποιοί, ένας από το Μπαγκλαντές και ένας από την Ελλάδα, οι οποίοι προσποιήθηκαν μια σκηνή φραστικής ρατσιστικής επίθεσης.

Το επεισόδιο κατέγραφαν καθ’ όλη τη διάρκεια των γυρισμάτων που πραγματοποιήθηκαν στις 20 Φεβρουαρίου 2015, κρυφές κάμερες. Σκοπός της ActionAid Hellas, η καταγραφή των αντιδράσεων των Ελλήνων, τη στιγμή που μπροστά τους εξελισσόταν ένα «σκληρό» περιστατικό φραστικής ρατσιστικής επίθεσης.

Στο πείραμα συμμετείχαν περισσότερα από 200 άτομα. Μέσα σε διάστημα οκτώ ωρών, η ρατσιστική επίθεση επαναλήφθηκε 22 φορές. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, σε τέσσερις περιπτώσεις ο κόσμος αδιαφόρησε. Δύο φορές, τάχθηκε υπέρ του θύτη. Δεκαπέντε φορές υπερασπίστηκε το θύμα, ενώ μια φορά παρατηρήθηκαν συγχρόνως και οι δύο αντιδράσεις.

Η συνέχεια επί της οθόνης στο συγκλονιστικό βίντεο που δόθηκε σήμερα, Πέμπτη (19/03/2015) στη δημοσιότητα από την ActionAid Hellas.

 

ΠΗΓΗ