ΣΑΛΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΓΥΜΝΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 50 ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ!
mathitries

Ανάστατοι γονείς αλλά και καθηγητές με τα όσα φέρνει στο φως δημοσίευμα που κάνει λόγο για αποθηκευμένες γυμνές φωτογραφίες των νεαρών ανήλικων κοριτσιών στο dropbox
Η αποκάλυψη των γυμνών φωτογραφιών περίπου 50 μαθητριών έχει προκαλέσει μεγάλο θόρυβο, με τους ερευνητές της ειδικής υπηρεσία εντοπισμού ηλεκτρονικού εγκλήματος να καταβάλλουν προσπάθειες προς εντοπισμό του ανώνυμου διαχειριστή.

Οι φωτογραφίες των κοριτσιών είχαν αποθηκευθεί στο Dropbox, ενώ την ίδια ώρα οι γονείς των κοριτσιών μεταβαίνοντας στην αρμόδια αστυνομική υπηρεσία της Βοστώνης προσπαθούσαν να εξακριβώσουν το κατά πόσον τα δικά τους παιδιά βρίσκονταν στην λίστα με τις φωτογραφηθείσες κοπέλες.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Boston Herald, οι φωτογραφίες είχαν τραβηχθεί ως selfie και είχαν υποκλαπεί μέσω ειδικού συστήματος από τα κινητά ή μέσω των τάμπλετς των κοριτσιών, ενώ πολλές από αυτές τις εικόνες, είχαν τύχει ειδικής επεξεργασίας σε υπολογιστή, πιθανότατα του διαχειριστή.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο διαχειριστής-χρήστης απειλούσε τα κορίτσια λέγοντας τους ότι αν δεν ικανοποιήσουν τα αιτήματά του, θα αποστείλει τις φωτογραφίες τους στα αγόρια τους. Οι αστυνομικές αρχές επικοινώνησαν άμεσα με τους διαχειριστές του Dropbox στο San Francisco, ζητώντας να μπλοκάρουν τον συγκεκριμένο «αποθηκευτικό χώρο», καθώς και να συνδράμουν στις προσπάθειες των Αρχών για εντοπισμό και ταυτοποίηση του επιτηδείου διαχειριστη-χρήστη που τον δημιούργησε.