Έπεσαν «καμπάνες» στην Κρήτη λόγω κορωνοϊού καθώς το τελευταίο διάστημα επιβλήθηκε πρόστιμο σε 4 καφέ – μπαρ στο Ηράκλειο λόγω συνωστισμού. Συγκεκριμένα κλιμάκιο που ξεκίνησε από τους υπόλοιπους νομούς του νησιού, πραγματοποιεί σαρωτικούς ελέγχους οι οποίοι σύμφωνα με το Σύνδεσμο Επισιτισμού και διασκέδασης νομού Ηρακλείου εστιάζονται αυτές τις μέρες στο κέντρο του Ηρακλείου, με αποτέλεσμα να μπει για 15 μέρες λουκέτο σε επιχειρήσεις όπου παρατηρήθηκαν παραβάσεις.

Όπως τόνισε η πρόεδρος του Συνδέσμου Μαρία Αντωνάκη: «ήδη επιβλήθηκαν πρόστιμα σε 4 μπαρ –καφετέριες. Δεν λέμε να μην τηρούνται οι κανόνες υγιεινής αλλά είναι κακό μετά την ζημιά που υπέστησαν οι επιχειρηματίες από τον κορωνοϊό, να σφραγίζονται και καταστήματα. Υπάρχει τρομοκρατία και αναστάτωση. Ήδη το Σάββατο λόγω των ελέγχων, άδειασαν μαγαζιά».

Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται σύμφωνα με πληροφορίες από κλιμάκια στα οποία συμμετέχει η Αρχή Διαφάνιες, η αστυνομία, η δημοτική αστυνομία και άλλες υπηρεσίες και αναμένεται να κορυφωθούν τις επόμενες μέρες. Λόγω των εξελίξεων και με τους επιχειρηματίες να είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι, ο Σύνδεσμος Επισιτισμού και διασκέδασης νομού Ηρακλείου συγκαλεί τη Δευτέρα έκτακτη συνάντηση.

Υπενθυμίζεται ότι και πριν από δύο εβδομάδες εντοπίστηκε νυχτερινό μπαρ στο Ρέθυμνο που δεν τηρούσε το υγειονομικό πρωτόκολλο, με αποτέλεσμα να επιβληθεί πρόστιμο περίπου 10.000 χιλιάδων ευρώ.

 

Neakriti.gr

Loading