Σε αναμονή των εργαστηριακών εξετάσεων για το ακέφαλο πτώμα που βρέθηκε το μεσημέρι στην Κρήτη
BIGLIA1

Μακάβριο και … απίστευτο το θέαμα που αντίκρισε οικογένεια, στην παραλία στα Βίγλια, στην Καλυβιανή Κισσάμου.

Η οικογένεια που έκανε αμέριμνη τη βόλτα της αντίκρισε ένα πτώμα σε προχωρημένη σήψη, ενώ από το γυμνό πτώμα που είχε ξεβράσει η θάλασσα έλειπε … το κεφάλι!

Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και το Λιμενικό, και το πτώμα μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο του Νοσοκομείου Χανίων για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Μόνο με στοιχεία από την ιστολογική έρευνα είναι πιθανόν να αποκαλυφθεί η ταυτότητα του ακέφαλου πτώματος που βρέθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην Κίσαμο. Η ιατροδικαστική εξέταση θα γίνει εντός της εβδομάδας από τον ιατροδικαστή Ρεθύμνου Α. Παπαδομανωλάκη.

Για τον εντοπισμό της ταυτότητας του σώματος θεωρείται πολύ δύσκολο να υπάρξουν στοιχεία από την ιατροδικαστική έρευνα εξαιτίας της προχωρημένης σήψης αλλά και της απουσίας του κεφαλιού που αποτελεί βασική πηγή πληροφοριών για τους ιατροδικαστές.

Σύμφωνα με στοιχεία από τον Λιμενικό Σταθμό Κισάμου το πτώμα βρέθηκε σε βραχώδη παραλία στα Βιγλιά (μετά το λιμάνι Κισάμου) στις 2 το μεσημέρι από πολίτη που ενημέρωσε αρχικά το αστυνομικό τμήμα Κισάμου και αυτό το Λιμενικό Σταθμό.

Στην περιοχή έσπευσαν άντρες του Λιμενικού που διαπίστωσαν ότι το σώμα ήταν σε προχωρημένη σήψη, δεν διακρίνονταν αν ήταν άντρας ή γυναίκα, ενώ δεν είχε κεφάλι, ούτε χέρι και ένα πόδι.
Η σήψη ήταν πολύ προχωρημένη και εκτιμάται ότι η παραμονή του σώματος στη θάλασσα ξεπέρασε τους 4 μήνες.
Η ακέφαλη σορός μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χανίων.

Πηγή

ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ