Σε καραντίνα μαθητές σχολικού γκρουπ στην Κρήτη στο οποίο συμμετείχε 45χρονος φορέας του ιού
koronoios_klistasxoleia

Επιβεβαιώθηκε και τρίτο κρούσμα κορωνοϊού στην Κρήτη
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η ιχνηλάτηση των επαφών ενός 45χρονου που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, σημαίνοντας συναγερμό στις υγειονομικές αρχές της Κρήτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ο 45χρονος βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι του, ώστε να μην καταγραφεί διασπορά του ιού.

Την ίδια ώρα τα μέλη της οικογένειάς του επίσης είναι σε κατ’ οίκον απομόνωση για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα. Σύμφωνα με τους ειδικούς που μίλησαν στο cretapost, αν για τις επόμενες πέντε ημέρες δεν εμφανίσουν κάποιο σύμπτωμα τότε δεν έχουν προσβληθεί στον κορωνοϊό.

Σε καραντίνα οι μαθητές του σχολικού γκρουπ

Σε καραντίνα όμως βρίσκονται οι μαθητές και οι γονείς που συμμετείχαν στο σχολικό γκρουπ που βρισκόταν ο 45χρονος.

Σύμφωνα με μαρτυρίες γονέων στο cretapost, το βράδυ της Τετάρτης ενημερώθηκαν πως ο 45χρονος ήταν θετικός στον κορωνοϊό και τους ζητήθηκε να μπουν σε κατ’ οίκον περιορισμό για δέκα ημέρες. Η είδηση, όπως αναφέρουν, τους προκάλεσε αρχικά ένα σοκ ωστόσο μετά επήλθε η ψυχραιμία και όλοι έχουν πάρει τα μέτρα τους.

Σε περίπτωση που εντός δεκαημέρου νοσήσουν θα πρέπει να ενημερώσουν τον ΕΟΔΥ και να πάνε στο νοσοκομείο αναφοράς προκειμένου να τους παρθεί δείγμα για ανάλυση.

Έχει λάβει τα μέτρα του το τουριστικό γραφείο

Παράλληλα, με το σχολικό γκρουπ ενημερώθηκε και το τουριστικό γραφείο που είχε αναλάβει την εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα με το τουριστικό γραφείο να έχει προχωρήσει στην απολύμανση του λεωφορείου ενώ έχει σταματήσει για την ώρα τις εκδρομές εντός κι εκτός του νησιού και της χώρας γενικότερα

Επιβεβαιώθηκε και τρίτο κρούσμα στην Κρήτη

Ένας Γερμανός καθηγητής από το εξωτερικό, είναι το τρίτο κρούσμα που επιβεβαιώνεται στην Κρήτη.

Για την ακρίβεια πρόκειται για Γερμανό καθηγητή στο τμήμα Χημείας, στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο οποίος δίδασκε, σε σεμινάριο μεταπτυχιακών φοιτητών του Χημικού.

Το τρίτο αυτό κρούσμα, σύμφωνα με πληροφορίες τoυ cretapost, επιβεβαιώθηκε, χθες τα μεσάνυχτα, με το εν λόγω κρούσμα να μη θεωρείται «ορφανό», σύμφωνα με τον καθηγητή κλινικής Ιολογίας & μέλος ΔΣ ΕΟΔΥ, Γιώργο Σουρβίνο.

Όλα ξεκίνησαν χθες, όταν ο νεαρός καθηγητής που δίδασκε σε τριήμερο σεμινάριο φοιτητών, δεν αισθάνθηκε καλά με αποτέλεσμα να μεταβεί στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου με κάποια συμπτώματα που τον κινητοποίησαν.

Χρειάστηκε να μεταφερθεί σε ειδικά απομονωμένο χώρο, ελήφθη δείγμα ενώ παραμένει σε απομόνωση, με ήπια συμπτώματα, σε σπίτι συναδέλφου του που τον φιλοξενεί, τις προβλεπόμενες από το Πρωτόκολλο, ημέρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται να γίνει προληπτικά απολύμανση στο τμήμα Χημείας όπου δίδασκε.

Πηγή