Συγκινεί η 14χρονη που ζητά να την αφήσουν να πεθάνει! (Photos video)
14xronh

Ρίγη συγκίνησης και ένα τεράστιο «γιατί» προκαλεί η περίπτωση της 14χρονης Βαλεντίνα Μαουρέιρα, η οποία πάσχει από μια σπάνια ασθένεια και κάνει έκκληση στην πρόεδρο της Χιλής να την αφήσει… να πεθάνει, μιας και στη χώρα της, η ευθανασία είναι παράνομη!

Η μικρή, η οποία νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Χιλής, πάσχει από κυστική ίνωση, μια ασθένεια που είναι ανίατη και προσβάλλει τους πνεύμονες και άλλα ζωτικά όργανα του σώματος. Η ζωή της είναι ένα μαρτύριο, μιας και αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες σε καθημερινή βάση, αφού πολλές φορές δεν μπορεί καλά- καλά ούτε να αναπνεύσει!

14xronh.1

Εκείνη θέλει να βάλει τέλος σε όλο αυτό με τον… τον θάνατο της! Η κοπέλα, μάλιστα, ανέβασε στο διαδίκτυο ένα βίντεο στο οποίο έκανε έκκληση στην 62χρονη πρόεδρο της Χιλής, Μισέλ Μπατσελέ, να της επιτρέψει να φύγει από τη ζωή με ευθανασία.

14xronh.2

Στην Χιλή η ευθανασία απαγορεύεται με νόμο αλλά η περίπτωση της έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις σχετικά με το θέμα αφού το συγκεκριμένο βίντεο το είδαν χιλιάδες χρήστες, οι οποίοι δηλώνουν ότι θα πρέπει να γίνει μια εξαίρεση για εκείνη.

14xronh.3

Η πρόεδρος την επισκέφτηκε στο νοσοκομείο και φωτογραφήθηκε μαζί της… Η ίδια δήλωσε ότι δεν θα γίνει ευθανασία στην 14χρονη αλλά θα της προσφερθεί ψυχιατρική υποστήριξη με έξοδα της κυβέρνησης.

Την ίδια στιγμή και οι γονείς της συμφωνούν με την ευθανασία, αφού ο πατέρας της δήλωσε: «Για εμάς είναι πολύ δύσκολο, αλλά πρέπει να σεβαστούμε την απόφασή της γιατί είναι αυτή που υποφέρει από την ασθένεια».

14xronh.4

Πάντως η συγκεκριμένη ασθένεια είναι κληρονομική ενώ και ο μεγαλύτερος αδελφός της έχει ήδη φύγει από τη ζωή σε ηλικία έξι ετών από κυστική ίνωση.

14xronh.5

Δείτε το βίντεο με την έκκληση της 14χρονης στην πρόεδρο της χώρας…

Πηγή: star.gr