Συγκλονιστικές εξομολογήσεις από νεαρές γυναίκες: “Με βίαζε κάθε μέρα με το μαχαίρι στο λαιμό”
viasmos

Συγκλονιστικές είναι οι εξομολογήσεις δύο νεαρών γυναικών που πέρασαν δραματικές στιγμές στην Αθήνα ζώντας τη φρίκη του trafficking…

«Έζησα τη φρίκη… Mε βίαζε κάθε μέρα χωρίς να χρησιμοποιεί προφυλάξεις. Πότε με ένα μαχαίρι στο λαιμό και πότε σημαδεύοντας το κεφάλι μου με πιστόλι που είχε σιγαστήρα. Μου έλεγε πως αν κουνηθώ θα με εκτελέσει και δεν θα βρει ποτέ κανείς το πτώμα. Για να πειστούν ότι δεν θα μιλήσω στην Αστυνομία με εξανάγκασαν να βάλω το χέρι μου στο αναμμένο μάτι της κουζίνας» κατέθεσε στην Αστυνομία η 24χρονη Μαρία Μοντιάν από τη Μολδαβία.

Η νεαρή γυναίκα ήρθε στην Ελλάδα όταν μια γνωστή της την ενημέρωσε ότι ξέρει κάποιον Βασίλε, ο οποίος θα την προσλάμβανε για να προσέχει το παιδί του και να καθαρίζει το σπίτι του.

«Ο Βασίλε ερχόταν κάθε βράδυ και -χτυπώντας και απειλώντας- συνουσιαζόταν μαζί μου στο ξενοδοχείο όπου με είχε φυλακισμένη για δέκα μέρες. Μετά με πήγαν σε υπόγειο της οδού Κροκιδά στον Άγιο Παντελεήμονα. Με πλησίασε , τραβώντας τα μαλλιά μου. Με έριξε με τη βία στο κρεβάτι λέγοντας: “Εδώ που ήρθες θα μου κάνεις όλες τις χάρες. Δεν θα μου χαλάσεις τη δουλειά που κάνω εδώ και 20 χρόνια”» είπε η ίδια στην ΕΛΑΣ. Το μαρτύριο της τελείωσε όταν κατάφερε να δραπετεύσει.

Φρικιαστικές ήταν οι στιγμές που έζησε στην Ελλάδα και η 22χρονη Αντίσα από τη Νιγηρία.

«Αποφάσισα να θυσιαστώ για την οικογένειά μου που ζούσε μέσα στη φτώχεια» κατέθεσε η νεαρή κοπέλα στην Αστυνομία, λέγοντας ότι δέχθηκε ακόμη και βουντού από τον προαγωγό της: «Ο Ντανιέλ, ο προαγωγός μου είπε ότι θα έπρεπε να περάσω τη διαδικασία του βουντού ώστε να είναι “εκείνος” και το αφεντικό σίγουροι ότι δεν θα αθετήσω τη συμφωνία μας. Ο ιερέας του βουντού πήρε όλα τα υπάρχοντά μου, λέγοντας ότι από τα χρήματα που θα κέρδιζα στην Ελλάδα θα έπρεπε να του στείλω 1.000 ευρώ. Στα στάδια του βουντού αναγκάστηκα να φάω καρδιά πάπιας, να πιω μια κούπα με βρώμικο νερό, ενώ έκοψαν τρίχες από τα μαλλιά μου και μέρος από τα νύχια μου».

Όταν η 22χρονη έφτασε στο ελληνικό αεροδρόμιο την παρέλαβε μια γυναίκα με το όνομα Λόβετι, η οποία εκπόρνευε και άλλες γυναίκες. «Μου είπε ότι αν η ερωτική επαφή γινόταν στο αυτοκίνητο θα κόστιζε 20 ευρώ και σε ξενοδοχείο 30 ευρώ, το δωμάτιο του οποίου θα πλήρωναν εκείνοι. Με εξανάγκαζαν να εκδίδομαι σε Σωκράτους και Αθηνάς και να έρχομαι σε ερωτική επαφή με περίπου 10 άνδρες τη μέρα, οι οποίοι συχνά ήταν βίαιοι και με χτυπούσαν. Ζήτησα από τη Λόβετι να με αφήσει να φύγω».

Η απελευθέρωση για αυτή ήρθε όταν αποφάσισε να τα παίξει «όλα για όλα», μην αντέχοντας άλλο το μαρτύριο: «Την τελευταία φορά που αρνήθηκε πήρα ένα μαχαίρι και την απείλησα ότι αν δε με αφήσει να φύγω θα τη σκοτώσω. Εκείνη φοβήθηκε. Κατάφερα να ξεπεράσω το φόβο του βουντού με τη βοήθεια των εργαζομένων της ΜΚΟ Νέα Ζωή».

Όπως αναφέρει ο επικεφαλής της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, Ηλίας Αλεβιζόπουλος, όταν πηγαίνουν οι γυναίκες αυτές στην υπηρεσία είναι καταβεβλημένες και φοβισμένες: «Πρέπει πρώτα να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη τους, να καταλάβουν ότι είμαστε με το μέρος τους και μετά να αρχίσουν να μας μιλάνε. Ξέρουμε ότι έχουν κακοποιηθεί από κτήνη που πρώτα τις βιάζουν και μετά τις εκδίδουν. Τις βιάζουν για να κάμψουν το ηθικό τους και να γίνουν άβουλα όντα».