Συγκλονίζει! Αυτή είναι η μικρή Ραφαέλα που 4 φορές έσωσε ο Κουρουμπλής (βίντεο + φωτο)
rafaela1-1

Συγκλονίστηκε η κοινή γνώμη από το σπαρακτικό «ευχαριστώ» της Αντιγόνης Γάτου, μητέρα της μικρής Ραφαέλας, 1,5 ετών, στον Παναγιώτη Κουρουμπλή κατά την είσοδό του στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Η νεαρή μητέρα έπεσε στα γόνατα και με δάκρυα στα μάτια ευχαριστούσε τον Παναγιώτη Κουρουμπλή γιατί ο υπουργός έδωσε εντολή να μεταφερθεί το κοριτσάκι της σε νοσοκομείο της Γερμανίας για να αντιμετωπισθεί η ενδονοσοκομειακή λοίμωξη που αντιμετωπίζει.

rafaela1

Η μικρή Ραφαέλα, πριν από αρκετό καιρό, υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση για κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που υπέστη σε τροχαίο, και ο κ. Κουρουμπλής είχε αναλάβει προσωπικά το θέμα, επεμβαίνοντας 4 φορές για να επιτευχθεί η διασυνοριακή μεταφορά της μικρής.

Είχε πληρώσει, μάλιστα, και την άμβλωση αεροσκάφους για να γίνει η αεροδιακομηδή της Ραφαέλας στη Γερμανία.

Η Αντιγόνη Γάτου ευχαριστεί τον κ. Κουρουμπλή που έδωσε εντολή να μεταφερθεί η μικρή της κόρη σε νοσοκομείο του εξωτερικού και συγκεκριμένα στο Helios Clinic της Γερμανίας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ενδονοσοκομειακή λοίμωξη, η οποία προκλήθηκε έπειτα από επέμβαση για τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που υπέστη σε τροχαίο.

Όπως σημειώνει η κ. Γάτου ο υπουργός Υγείας παρενέβη τέσσερις φορές για να επιτευχθεί η διασυνοριακή μεταφορά του μωρού, ενώ πλήρωσε και για τη ναύλωση του αεροσκάφους προκειμένου να μεταφερθεί η μικρή Ραφαέλα στη Γερμανία.

antigoni_gatou1

Παράλληλα, έδωσε εντολή να προχωρήσει η μεταφορά και από το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο. Έτσι, το μόνο που μένει είναι η έγκριση του υπουργείου Υγείας της Γερμανίας.

Με τη σειρά του, ο κ. Κουρουμπλής τόνισε πως: «Είναι δύσκολο ολόκληρη Θεσσαλονίκη να έχει μόνο μια μονάδα εντατικής για παιδιά. Αυτό θα το αντιμετωπίσουμε με απόλυτη προτεραιότητα τα ζητήματα των παιδιών. Αν έχω βάλει έναν απόλυτο στόχο αυτό είναι το παιδιατρικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης».