Σύμφωνα με έρευνα ΣΟΚ ….Οι όμορφες Γυναίκες βλάπτουν την υγεία των Ανδρών!
1-246

Σύμφωνα με έρευνα, εκτοξεύουν την κορτιζόλη στους άντρες και μπορεί να προκαλέσουν από καρδιοπάθειες και διαβήτη μέχρι ανικανότητα

Ο όρος «μοιραία γυναίκα» κάθε άλλο παρά τυχαίος είναι. Μάλιστα δεν έχει μόνο μεταφορική σημασία αλλά και κυριολεκτική, σύμφωνα με νέα έρευνα, καθώς η μακροχρόνια… έκθεση στις όμορφες γυναίκες βλάπτει σοβαρά την υγεία, δημιουργώντας προβλήματα που μπορεί να αποδειχτούν μοιραία.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου της Βαλένθια διαπίστωσαν ότι αρκεί ένας άντρας να μείνει μόνος του με μια γοητευτική νεαρή γυναίκα μόλις πέντε λεπτά για να εκτοξευτούν στα ύψη τα επίπεδα της κορτιζόλης. Πρόκειται για την ορμόνη που απελευθερώνεται στον οργανισμό όταν αντιμετωπίζει καταστάσεις που προκαλούν μεγάλο ψυχολογικό ή σωματικό στρες.

Ερευνες που έγιναν στο παρελθόν έδειξαν ότι σε περίπτωση που τα επίπεδα της κορτιζόλης παραμένουν σε υψηλό επίπεδο για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να οδηγήσουν στην εμφάνιση καρδιακών προβλημάτων, υπέρτασης, διαβήτη και σεξουαλικής ανικανότητας. Σε περίπτωση δε που τα παραπάνω προβλήματα υγείας προϋπάρχουν, τα χειροτερεύει.

«Το πείραμα»

Στην έρευνα των Ισπανών επιστημόνων συμμετείχαν 84 φοιτητές, από τους οποίους ζητήθηκε να καθίσουν σε ένα δωμάτιο και να λύσουν Sudoku. Στην αίθουσα βρίσκονταν δύο άγνωστοι, μια όμορφη νεαρή γυναίκα και ένας άντρας. Κάποια στιγμή αποχωρούσε είτε η γυναίκα είτε ο άγνωστος άντρας. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όταν έφευγε η καλλονή και στο δωμάτιο έμεναν οι δύο άντρες, τα επίπεδα κορτιζόλης των συμμετεχόντων στην έρευνα παρέμεναν αμετάβλητα. Αντίθετα, όταν στην αίθουσα έμενε ο φοιτητής με τη γυναίκα, η κορτιζόλη ανέβαινε κατακόρυφα.

Η εξήγηση που δίνουν οι ερευνητές είναι ότι για τους περισσότερους άντρες η παρουσία μιας ελκυστικής γυναίκας θεωρείται ευκαιρία για φλερτ. Κάποιοι από αυτούς ενδεχομένως δεν θα ασχοληθούν μαζί της, διότι τη θεωρούν «άπιαστο όνειρο» και φοβούνται μήπως τους απορρίψει. Οι περισσότεροι όμως, οι οποίοι θα ήθελαν να την κατακτήσουν, βιώνουν μια στρεσογόνο κατάσταση, με επακόλουθο τη σημαντική αύξηση των επιπέδων της κορτιζόλης. Αν και σε μικρές δόσεις η κορτιζόλη προκαλεί ευεξία, η χρόνια αύξησή της είναι καταστροφική για την υγεία.

 

 

Espressonews.gr