Συναγερμός στην Αλεξανδρούπολη: Συνελήφθη Κούρδος με τέσσερα καλάσνικοφ και 200.000 σφαίρες!
fc770bd3eef85e34fdf9a86fc72b7e5d

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο λίγες εβδομάδες από την σύλληψη του 29χρονου Βόσνιου Τζιχαντιστή, Μίρσα Μπεκτάσεβιτς, στην Αλεξανδρούπολη, την ώρα που επιχειρούσε να περάσει στην Τουρκία. Από το βράδυ του Σαββάτου, ωστόσο, δύο νέες υποθέσεις έχουν προκαλέσει συναγερμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Athensmagazine.gr, οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν το βράδυ του Σαββάτου έναν άνδρα κουρδικής καταγωγής.

Ο συγκεκριμένος άνδρας είχε στο τροχόσπιτό του βαρύ οπλισμό, που περιλάμβανε περίπου 200.000 σφαίρες, τέσσερα καλάσνικοφ, αλλά και διόπτρες νυχτός!

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας προορισμός του ήταν η Τουρκία, με τις έρευνες των αρχών να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Ένα από τα επικρατέστερα σενάρια είναι πως ο συλληφθείς ίσως προόριζε το… οπλοστάσιο που είχε στην κατοχή του να μεταφερθεί στην Τουρκία για τον εξοπλισμό κουρδικών αντικαθεστωτικών οργανώσεων, χωρίς -ωστόσο- τίποτα ακόμη να επιβεβαιώνεται.

Την ίδια ώρα, μία ακόμη υπόθεση και πάλι στην Αλεξανδρούπολη απασχολεί τις αρχές. ‘Όπως μετέδωσε η τηλεοπτική εκπομπή mega σαββατοκύριακο, επικαλούμενη τοπικά μέσα ενημέρωσης, εμπλέκονται δύο άνδρες αυτή τη φορά.

Κοινή συνισταμένη των δύο υποθέσεων είναι το… τροχόσπιτο, αφού και σετην δεύτερη αυτή υπόθεση ένα τέτοιο όχημα, ήταν σταθμευμένο για δύο με τρεις ημέρες στο χώρο του λιμανιού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι άνδρες του Λιμενικού το παρακολουθούσαν, καθώς οι κινήσεις των δύο ατόμων που το επισκέπτονταν είχαν κινήσει υποψίες.

Πρόκειται για δύο Βρετανούς υπηκόους, Ιρακινής καταγωγής, 22 και 28 ετών, οι οποίοι έμεναν σε ξενοδοχείο. Μέσα στο τροχόσπιτο βρέθηκαν περισσότερες από 20.000 σφαίρες και πολλά όπλα.