Συνελήφθησαν δυο γυναίκες και δυο άνδρες που προσποιούνταν τις απεσταλμένες του … Θεού για να εξαπατούν ηλικιωμένους
eksapatisi ilikiomenwn

Τρεις διαφορετικές υποθέσεις κλοπής σε βάρος  τεσσάρων ηλικιωμέναν, ηλικίας από 73 έως 86 ετών εξιχνιάστηκαν χθες από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο γυναικών ηλικίας  30 και 20 ετών  και δύο  21χρονων ανδρών, οι οποίοι κατηγορούνται για το αδίκημα της κλοπής.

Σύμφωνα με καταγγελία 74χρονης, την 28.01.2015 το μεσημέρι, δύο άγνωστες γυναίκες, παρουσιαζόμενες ως απεσταλμένες από τον εκκλησιαστικό χώρο και με τη μέθοδο της απασχόλησης, εισήλθαν στην οικία και αφαίρεσαν κοσμήματα χρηματικής αξίας χιλίων πεντακοσίων (1.500) ευρώ.

Από τη μεθοδική και εμπεριστατωμένη προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, προέκυψε ότι οι δύο γυναίκες διέπρατταν τις κλοπές και στη συνέχεια  διέφευγαν με δύο 21χρονους οι οποίοι τις περίμεναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο για διευκόλυνση της διαφυγής τους.

Από τη συνεχιζόμενη προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου διαπιστώθηκε ότι κατά το χρονικό διάστημα από 27.01.2015 έως και 24.02.2015 οι δύο ημεδαπές είχαν διαπράξει τρεις κλοπές με τον ίδιο τρόπο δράσης σε οικίες ηλικιωμένων. Αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα συνολικής χρηματικής αξίας 5.520 ευρώ, μέρος των οποίων αναγνωρίστηκαν από τους παθόντες.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες ομοειδείς πράξεις.