Συνοδός ασθενούς “τα πήρε” και τα έκανε “λαμπόγυαλο” σε νοσοκομείο του Ηρακλείου
mpounia

Θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και τη σωματική ακεραιότητα των παρευρισκόμενων,  αναστάτωση προκλήθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο όταν σύμφωνα με καταγγελία της Ένωσης Εργαζομένων, συνοδός ασθενούς προκάλεσε υλικές ζημιές ασκώντας παράλληλη λεκτική βία.

Το νέο περιστατικό βίας συνέβη το βράδυ της Κυριακής στην διάρκεια εφημερίας του νοσοκομείου, με τον συνοδό που είχε βγει εκτός εαυτού να προχωράει σε τέτοιους είδους καταστάσεις, εντός του νοσηλευτικού ιδρύματος επικαλούμενος την ολιγωρία του προσωπικού και την μη τάχιστη εξυπηρέτηση του.

Όπως ήταν φυσικό το περιστατικό προκάλεσε άμεσα την αντίδραση της Ένωσης Εργαζομένων που μέσω ανακοίνωσης της καταδικάζει απερίφραστα το νέο περιστατικό βίας που εκτυλίχτηκε στην συγκεκριμένη εφημερία καλώντας παράλληλα τη Διοίκηση να λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την προάσπιση της σωματικής ακεραιότητας του προσωπικού και τη διασφάλιση της ομαλής και εύρυθμης λειτουργίας του Νοσοκομείου.

 

Στην ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά :

H Ένωση Εργαζομένων Βενιζελείου καταδικάζει απερίφραστα το νέο περιστατικό βίας που εκτυλίχτηκε στην χθεσινοβραδινή εφημερία της 14.1.2018.

Συγκεκριμένα συνοδός ασθενούς άσκησε λεκτική βία και προκάλεσε υλικές ζημιές, επικαλούμενος την ολιγωρία του προσωπικού και την μη τάχιστη εξυπηρέτηση τους.

Έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στο έργο, την επαγγελματική αρτιότητα και το φιλότιμο του προσωπικού, καταδικάζουμε κάθε ενέργεια που απειλεί, θίγει και ταράσσει την οικιακή ειρήνη του Νοσοκομείου και απειλεί την ασφάλεια του προσωπικού, που με αυταπάρνηση προσφέρει τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες του.

Για μια ακόμη φορά σε όλους του τόνους καλούμε τη Διοίκηση να λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την προάσπιση της σωματικής ακεραιότητας του προσωπικού και τη διασφάλιση της ομαλής και εύρυθμης λειτουργίας του Νοσοκομείου.

Ταυτόχρονα όμως υπενθυμίζουμε και στους ασθενείς και τους συνοδούς τους ότι πρέπει να αναλογιστούν την κατάσταση στην Υγεία και ότι για την τεράστια αύξηση προσέλευσης στα Επείγοντα των Νοσοκομείων δεν ευθύνεται το προσωπικό αλλά οι αδιέξοδες πολιτικές, η υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση, που εύλογα προκάλεσαν συνωστισμό και δυσλειτουργίες σε κάθε τμήμα του Νοσοκομείου…

 

 

 

neakriti.gr