Συνθήκες πλήρους στεγανοποίησης απολαμβάνει το νησί της Κρήτης λίγο πριν το Πάσχα
Συνθήκες σχεδόν πλήρους στεγανοποίησης απολαμβάνει το νησί της Κρήτης τρεις μόλις ημέρες πριν το Πάσχα, καθότι ελάχιστες είναι οι αφίξεις πολιτών με πλοία της γραμμής και αεροπλάνα, «θωρακίζοντας» την εξαιρετική επιδημιολογική εικόνα που ισχύει μέχρι και σήμερα, με μηδενικά νέα κρούσματα για πάνω από δέκα ημέρες.

Την πρωτόγνωρη κατάσταση που επικρατεί στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», που μαζί με το λιμάνι αποτελεί πύλη εισόδου για την Ανατολική Κρήτη, περιέγραψε στο ΡΑΔΙΟΚΡΗΤΗ ο κεντρικός Αερολιμενάρχης Γιώργος Πλιάκας.

Όπως είπε, τις ημέρες αυτές εκτελούνται δύο με τρεις πτήσεις με περίπου 10 επιβάτες έκαστη. Ενδεικτικά, για την κάθετη μείωση της κίνησης, είπε ότι στις 10 Απριλίου αφίχθησαν 35 άτομα και αναχώρησαν 30 ενώ πέρυσι, το ίδιο διάστημα, είχαν πραγματοποιηθεί 60 δρομολόγια και είχαν μετακινηθεί περίπου 16.000 επιβάτες αθροιστικά από και προς το αεροδρόμιο.

Αντίστοιχη, είναι η εικόνα και στο λιμάνι του Ηρακλείου με συγχωνεύσεις δρομολογίων στη γραμμή Πειραιάς- Ηράκλειο-Χανιά και με περίπου 40 επιβάτες να καταφθάνουν σήμερα στο Ηράκλειο, μεταξύ των οποίων και οι οδηγοί των φορτηγών.

Όπως ανέφερε στο ΡΑΔΙΟΚΡΗΤΗ ο κεντρικός Λιμενάρχης Ηρακλείου Ευθύμιος Δουβής σχετική κίνηση παρατηρείται μόνο στα οχηματαγωγά φορτηγά για την αναγκαία μεταφορά εμπορευμάτων και κηπευτικών.

Σημειώνεται, ότι το Μεγάλο Σάββατο δε θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια, ενώ Κυριακή του Πάσχα θα εκτελεστεί μόλις ένα.

 

 

Πηγή