skarogiannis-kelli-600x337

Το Fightsports.gr, λίγες ημέρες πριν το ελληνικό καράτε ζήσει μία από τις μεγαλύτερες στιγμές του μίλησε με τον Ομοσπονδιακό Προπονητή, Στέλιο Σκαρογιάννη και παρακολούθησε μία προπονηση της Κέλλυς Κυδωνάκη (ΒΙΝΤΕΟ). 

Στη σχολή του πρώην πρωταθλητή και νυν Επικεφαλής Προπονητή της Εθνικής Ομάδας Καράτε βρέθηκε το Fightsports.gr!

Το House of Champions άνοιξε τις πόρτες του κι έτσι είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την προπόνηση της αθλήτριας Κέλλυς Κυδωνάκη από την Κρήτη.

Σκαρογιάννης και Κυδωνάκη θα αναχωρήσουν στις 3 Οκτωβρίου για το Μπουένος Άιρες, εκεί όπου θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα, για πρώτη φορά στο άθλημα του καράτε, σε Ολυμπιακούς Αγώνες και συγκεκριμένα στην Ολυμπιάδα των Νέων.

Με αφορμή αυτήν την ιστορική στιγμή, ζητήσαμε από τον Στέλιο Σκαρογιάννη να μας μιλήσει για το μεγάλο ταξίδι, την τεράστια πρόκληση με τον Έλληνα προπονητή να μην κρύβει την φιλοδοξία του για μετάλλιο, αφού στην τελευταία προπόνηση βρήκε την Κυδωνάκη σε εξαιρετική κατάσταση.

ΤΟ ΚΑΡΑΤΕ ΣΕ ΑΛΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΛΕΟΝ

«…Η χαρά και η τιμή ήταν μεγάλες. Πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να ανταπεξέλθουμε στις ευθύνες αυτές που είναι και ιστορικής σημασίας για το άθλημά μας…» σημείωσε ο Στέλιος Σκαρογιάννης στις πρώτες του δηλώσεις και συνέχισε «…έπειτα από την τελευταία συγκέντρωση που είχαμε στην Ολυμπιακή Επιτροπή καταλάβαμε, πλέον, ότι το καράτε επειδή είναι επίσημο Ολυμπιακό Άθλημα έχει τρομερές υποχρεώσεις, η αυστηρότητα αγγίζει κόκκινο…»

Για τα θέματα αυστηρότητας σημείωσε «…το ντόπινγκ κοντρόλ είναι από τα βασικότερα, πέραν φυσικά της προσαρμογής και του ήθος των αθλητών. Οι έλεγχοι θα είναι εντατικοί κι ο κάθε συμμετέχοντας πρέπει να στη διάθεση των αρμοδίων οργάνων για έλεγχο ανά πάσα στιγμή…»

Σχετικά με το αν θα αντάλλαζε κάποιες από τις διακρίσεις του ως εν ενεργεία αθλητής με την επικείμενη συμμετοχή στην Ολυμπιάδα, ο Στέλιος Σκαρογιάννης απάντησε: «Πιθανόν, ναι, θα τις αντάλλαζα με όλες κιόλας για να είμαι ειλικρινής.»

«ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ»

Για το αν έχουμε ελπίδες για μετάλλιο τον Οκτώβρη, είπε: «Με την αθλήτριά μας, την εκπρόσωπό μας από την Κρήτη, Κέλλυ Κυδωνάκη κι έχοντας μελετήσει της αντιπάλους της πιστεύω ότι θα είμαστε στα μετάλλια. Το κορίτσι μας είναι πολύ καλά προπονημένο κι από τον τοπικό της προπονητή, όπως και από την Εθνική ομάδα.»

Όσον αφορά την προοπτική του 2020 στη μεγάλη Ολυμπιάδα, κι εκεί ο Στέλιος Σκαρογιάννης δεν έκρυψε τις προσδοκίες του: «Είναι νωρίς ακόμη, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Η Ολυμπιακή Ομάδα της Ελλάδας έχει αρχίσει ήδη τον αγώνα της. Οι αθλητές μας ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο για μαζέψουν τους απαιτούμενους πόντους. Θέλω και πιστεύω πως στο Τόκιο θα έχουμε συμμετοχή.»

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ

Εν κατακλείδι ζητήσαμε από τον Ομοσπονδιακό μας προπονητή να μας πει την άποψή του σχετικά με τη νέα γενιά του καράτε κι αν θα μπορέσει να σταθεί στο νέο επίπεδο: «Εύστοχη η ερώτησή σας, γιατί έχουμε την τύχη η τωρινή γενιά καρατέκα, κι η αμέσως προηγούμενη να έχουν πετύχει σπουδαία πράγματα σε παγκόσμιο επίπεδο. Όλο αυτό βοήθησε ώστε οι νέοι μαχητές να αποκτήσουν ινδάλματα, να προπονηθούν σκληρά, αρχίζοντας έτσι να χτίζουν μία φουρνιά με μοντέρνες πινελιές και με βάσεις να γίνει καλύτερη!»

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΣΚΑΡΟΓΙΑΝΝΗ – ΚΥΔΩΝΑΚΗΣ

Η ΚΥΔΩΝΑΚΗ ΔΕΙΧΝΕΙ ΣΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

 

 

 

 

 

Loading