Σκοτώθηκε ενώ έκανε το γύρο του κόσμου…. Άδικο τέλος για τον Ελβετό αεροπόρο Ερίκ Γκιγιού
aeroporos

Τραγικό τέλος βρήκε το Σάββατο ο Ελβετός αεροπόρος Ερίκ Γκιγιού που προσπαθούσε να κάνει το γύρο του κόσμου όταν συνετρίβη το μηχανοκίνητο αεροσκάφος που οδηγούσε.

Το αεροπλάνο συνετρίβη στην επαρχία Κοτοπασί, στον κεντρικό Ισημερινό, ανακοίνωσε η Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας της Ελβετίας. «Στο δυστύχημα αυτό σκοτώθηκε ο μοναδικός επιβάτης του αεροσκάφους, ο Ελβετός Ερίκ Γκιγιού» ανέφερε η Γενική Διεύθυνση με μήνυμά της στο Twitter, χωρίς να διευκρινίσει τα αίτια της συντριβής.

Ο 62χρονος Γκιγιού ταξίδευε με ένα υπερελαφρύ αεροσκάφος τύπου Dynamic WT9. Στο μπλογκ του, όπου περιέγραφε το ταξίδι του, δήλωνε ότι στόχος του ήταν να συγκεντρώσει χρήματα για να ανοίξει μια κλινική ορθοπεδικής χειρουργικής στην Μπουρκίνα Φάσο. Μέχρι το Σάββατο, που το εγχείρημά του έληξε με αυτό τον άδοξο τρόπο, είχε ταξιδέψει σε 34 χώρες με το υπερελαφρύ αεροσκάφος του, το οποίο αποκαλούσε «Μπεμπέ».  Συγγενής του άτυχου άνδρα ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι το δυστύχημα σημειώθηκε κοντά στο ηφαίστειο Κοτοπασί. Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο της Λατακούνγκα, της πρωτεύουσας της επαρχίας Κοτοπασί, στον νότιο Ισημερινό. Προορισμός του ήταν η κοινότητα Ταμπακούντο, στα βορειοανατολικά της χώρας.