Σοκ: Έσβησε αγγελούδι 28 ημερών στην Κρήτη
mwro nekro

Άσχημα ξεκίνησε το 2016, με το θάνατο ενός βρέφους μόλις 28 ημερών, που, σύμφωνα με πληροφορίες, παρελήφθη νεκρό χθες στις 10:15 το πρωί από το ΕΚΑΒ στο σπίτι του, για λόγους που θα δείξει η νεκροψία-νεκροτομή, αλλά και πιο εξειδικευμένες εξετάσεις που κρίνονται απαραίτητες αφού πρόκειται για παιδί με γονείς τοξικομανείς!

Η τραγωδία για την οικογένεια του άτυχου παιδιού είναι απερίγραπτη. Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η μητέρα του άτυχου μωρού βρίσκεται σε πρόγραμμα απεξάρτησης από τα ναρκωτικά.

Το παιδί γεννήθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου. Όταν γεννήθηκε, οι γιατροί έκριναν ότι πρέπει να νοσηλευτεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Το ιστορικό των γονιών δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού. Εξάλλου, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι το παιδί εμφάνιζε στερητικό σύνδρομο.

Αφού ολοκληρώθηκε η νοσηλεία του, το μωράκι μαζί με τη μητέρα πήραν εξιτήριο. Ώσπου χθες το πρωί, το ΕΚΑΒ, το οποίο ειδοποιήθηκε, έσπευσε στο σπίτι της οικογένειας και παρέλαβε το βρέφος, διαπιστώνοντας αμέσως ότι το παιδί ήταν δυστυχώς νεκρό.

Οι γιατροί στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο παρέλαβαν νεκρό το άτυχο βρέφος, που μόλις είχε προλάβει να δει το φως της ζωής. Σοκαρισμένοι είναι και οι γιατροί, που δεν μπορούσαν να κάνουν απολύτως τίποτα για να του σώσουν τη ζωή.

Οι πρώτες ενδείξεις, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, δε δείχνουν σημάδια κακοποίησης ή παραμέλησής του. Το περιστατικό θα διερευνηθεί περαιτέρω αρχικά μέσα από τη νεκροψία-νεκροτομή και ενδεχομένως και με άλλες πιο εξειδικευμένες εξετάσεις, για να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου του άτυχου μωρού, καθώς υπάρχει και το βαρύ ιστορικό των τοξικομανών γονιών.

Χριστόφορος Παπαδάκη