Σοκ: Είναι μόλις ενός έτους αλλά έχει σεξουαλική ανάπτυξη … 25χρονου!
57656

Εντυπωσιάζει τους επιστήμονες η περίπτωση ενός αγοριού, ενός μόλις έτους στην Ινδία, το οποίο έχει αναπτύξει ηβική τρίχα και έχει σεξουαλικές ορμές.  

Το παιδί που έχει γίνει γνωστό μόνο ως Ακάσα, διαγνώστηκε με μια σπάνια ορμονική κατάσταση που τον φέρνει ορμονικά στο επίπεδο ενός 25χρονου.

Αυτό σημαίνει, όπως γράφει η Daily Mail, ότι έχει γεννητικά όργανα στο μέγεθος ενηλίκου, τρίχες στο πρόσωπο και στο σώμα και φωνή που αρχίζει να γίνεται μπάσα.   Οι γονείς του Ακάσα παρατήρησαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά πριν από έξι μήνες, καθώς τα γεννητικά του όργανα αναπτύσσονταν ασυνήθιστα γρήγορα, ενώ το υπόλοιπο σώμα του είχε το κανονικό για την ηλικία του μέγεθος.

Σύμφωνα με το γιατρό Vaishakhi Rustagi, η πρώιμη ήβη είναι τραυματική για ένα παιδί, καθώς η μυϊκή δύναμη το κάνει να γίνεται βίαιο σε σημείο που ακόμα και οι γονείς του δυσκολεύονται να το ελέγξουν.  Ένας άλλος κίνδυνος είναι ότι το παιδί θα σταματήσει να ψηλώνει πρόωρα.

Στο νήπιο έχει πλέον δοθεί φαρμακευτική αγωγή για την ανακούφιση των συμπτωμάτων του.

Η πρώιμη ήβη είναι μια σπάνια πάθηση με πιο γνωστή περίπτωση ενός κοριτσιού στο Περού το 1939 που γέννησε σε ηλικία 5 ετών και 7 μηνών.

Είναι μόλις ενός έτους αλλά έχει σεξουαλική ανάπτυξη ... 25χρονου!

Η Lina Medin, η πιο γνωστή από τις περιπτώσεις που εμφάνισαν το σύνδρομο καταγεγραμμένη ως η νεαρότερη περίπτωση μητέρας

Πηγή: lifo.gr