viasmos 6

Σοκ και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει η αποκάλυψη του Cretalive, για τον Ηρακλειώτη που παραπέμπεται να δικαστεί κατηγορούμενος για την αποπλάνηση ενός 12χρονου κοριτσιού.

Ο ειδικός τεχνίτης που καταγγέλλει η οικογένεια της μικρής δε δίστασε να ασελγήσει σε βάρος της προφασιζόμενος ότι την εκπαιδεύει σε μια “ειδική” θεραπεία προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της σκολίωσης που αντιμετώπιζε. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες σε βάρος του την ίδια ώρα που το 12χρονο κορίτσι έρχεται αντιμέτωπο με τις ψυχολογικές συνέπειες του τραγικού αυτού βιώματος.

Όπως έγραψε το Cretalive, το 12χρονο κορίτσι, έπρεπε να βάλει νάρθηκα λόγω θωρακικής σκολίωσης. Με βάση τα όσα αναφέρονται στο παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, ο καταγγελλόμενος τοποθέτησε στην ανήλικη δύο «κηδεμόνες» για την διόρθωση της σκολίωσης ενώ της συνέστησε να υποβληθεί και σε μία ειδική θεραπεία, την οποία παρουσίασε ως αποτελεσματική για την περίπτωση.

Για την εφαρμογή αυτής της θεραπείας της εξήγησε ότι έπρεπε να καθίσει σε μια ορισμένη στάση στην καρέκλα, να βγάλει την μπλούζα και τον στηθόδεσμο, να κατεβάσει λίγο το παντελόνι της και να καλύψει τα μάτια της με κάποιο ύφασμα καθώς και να βάλει στο στόμα της ένα φουσκωμένο χειρουργικό γάντι για την ρύθμιση της αναπνοής.

Η 12χρονη κατήγγειλε ότι αντί για το χειρουργικό γάντι, ο κατηγορούμενος έβαλε στο στόμα της το πέος του…

«Το ότι ο κατηγορούμενος ενήργησε την προαναφερόμενη πράξη προκύπτει από τις καταθέσεις της ανήλικης τόσο κατά την προκαταρκτική εξέταση και την κύρια ανάκριση, στις οποίες αυτή περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια τον τρόπο που έγινε η δήθεν θεραπευτική αγωγή που εφάρμοσε ο κατηγορούμενος και υπογραμμίζει ιδιαίτερα το γεγονός ότι το φουσκωμένο γάντι που της είχε επιδείξει ο κατηγορούμενος πριν να κλείσει τα μάτια της δεν είχε καμία σχέση με το αντικείμενο που της έβαλε στο στόμα αφού όταν άνοιξε τα μάτια είδε ανέπαφο το γάντι εκεί που αρχικά ήταν τοποθετημένο και μάλιστα το δοκίμασε, βάζοντας το στόμα της, οπότε και διαπίστωσε την διαφορά» αναφέρεται στο βούλευμα.

Το κορίτσι αποκάλυψε όσα βίωσε, αρχικά στην αδελφή του κι ακολούθως στους γονείς του. Οι αποκαλύψεις προκάλεσαν σοκ στην οικογένεια που κινήθηκε με ψυχραιμία, καταγγέλλοντας το περιστατικό. Δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής αφού προηγουμένως πείστηκαν απόλυτα από τα όσα τους είχε περιγράψει το παιδί. Πείστηκαν 100% ότι η περιγραφή του παιδιού ήταν αληθινή και όχι αποκύημα της φαντασίας του.

Στο βούλευμα γίνεται αναφορά στις νοσοκομειακές πραγματογνωμοσύνες σχετικά με την νοητική αλλά και συναισθηματική κατάσταση του παιδιού. Επισημαίνεται δηλαδή ότι το κορίτσι έχει «άριστη επαφή, επικοινωνία και νοημοσύνη εντός των φυσιολογικών ορίων, σκέψη, αντίληψη, προσοχή και συγκέντρωση χωρίς δυσκολία, συναίσθημα ήπια αγχώδες με καταθλιπτικόμορφα στοιχεία που φαίνεται να σχετίζεται με την προκειμένη υπόθεση». Επίσης σε άλλο νοσοκομειακό έγγραφο επισημαίνεται ότι η ανήλικη «στην αναφορά του συμβάντος νιώθει ανασφάλεια, αμηχανία, θυμό, ανησυχία, δυσκολεύεται να εκφράσει τα συναισθήματα της».

Ο καταγγελλόμενος αρνείται τις αποδιδόμενες κατηγορίες ενώ αρνείται ότι υπέβαλε στην συγκεκριμένη περιγραφόμενη διαδικασία το κορίτσι. Ο ίδιος αναμένεται να εκθέσει αναλυτικά τους ισχυρισμούς του ενώπιον του ακροατηρίου σχετικά με τα όσα καταγγέλλονται σε βάρος του.

 

 

 

cretalive.gr

Loading