Σοβαρά προβλήματα στην Κρήτη από την επέλαση του χιονιά

XIONIA

Ποιες περιοχές έπληξε η κακοκαιρία – Συνεχίζεται σε πολλές περιοχές η χιονόπτωση- Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης το Οροπέδιο – Προβλήματα στο οδικό δίκτυο ολόκληρου το νησιού

Δυνατά … μπήκε ο χειμώνας στην Κρήτη με την επέλαση του χιονιά να δημιουργεί προβλήματα στο οδικό δίκτυο του νησιου καθώς επίσης και στη ρευματοδότηση ενώ πολλές περιοχές αποκλείστηκαν από τα χιόνια. Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται οι υπηρεσίες πολιτικης προστασίας καθώς επίσης πυροσβεστική και ΕΚΑΒ με την παρέμβαση τους να κρίνεται αναγκαία σε αρκετές περιπτώσεις.

Σοβαρά προβλήματα στο Οροπέδιο

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης βρίσκεται το Οροπέδιο Λασιθίου με το χιόνι να έχει φτάσει τους 60 με 70 πόντους σύμφωνα με τους κατοίκούς και το δήμαρχο της περιοχής. Τα γκρέιντερ καταβάλουν προσπάθειες να κρατήσουν τους δρόμους ανοικτούς ωστόσο προβλήματα σημειώνονται και στη ρευματοδότηση με τα συνεργεία της ΔΕΗ να προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις βλάβες που έχουν βυθίσει στο σκοτάδι αρκετές περιοχές του δήμου.

Στη σήραγγα Βραχασίου έπεσαν πέτρες, προκαλώντας προβλήματα στην κυκλοφορία, ωστόσο σήμερα καθαρίστηκε ο δρόμος, και η κυκλοφορία εκτελείται κανονικά. Στο Σελάκανο καταγράφεται χιονόπτωση και η κυκλοφορία εκτελείται με αντιολισθητικές αλυσίδες. Στην περιοχή της Σητείας στο ύψος του χωριού Κρυγιές έχει διακοπεί η κυκλοφορία. Λόγω κατολισθήσεων έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία οχημάτων για λόγους ασφαλείας στο ένα ρεύμα από Μυρσίνη για Τουρλωτή (στο 19ο χλμ της εθνικής οδού Σητείας-Αγίου Νικολάου).

 

Ηράκλειο

Στο Ηράκλειο το χιόνι έφτασε μέχρι και μέσα στην πόλη με τους κατοικους της πόλης να βλέπουν τα αυτοκίνητα τους να καλύπτονται από στρώσεις χιονιού που έπεσαν το μεσημέρι της Τρίτης. Οι Ηρακλειώτες έγιναν μάρτυρες ενός ακόμα φυσικού φαινομένου το μεσημέρι ότανυδροστρόβιλοι έκαναν την εμφάνισή τους προκαλώντας φθορές και ζημιές στο λιμάνι.

Αυτή την ώρα με δυσκολία διεξάγεται η κυκλοφορία στην περιοχή Σίβα- Βουρλουτίτη

Προβλήματα λόγο χιονόπτωσης καταγράφηκαν στα χωριά του δήμου Μινώα (Κασταμοινίτσα, Ασκοί), του δήμου Βιάννου και τα χωριά του δήμου Αρχανών Αστερουσίων, ενώ το χιόνι “φλερτάρει” με το Ηράκλειο, καθώς έχει φτάσει στον Άγιο Σώζοντα, στη διασταύρωση Αρχανών. Καθησυχαστικά είναι τα πράγματα για τον Κρουσώνα όπου το χιόνι έχει φτάσει τα δύο εκατοστά. Στα λευκά έχει ντυθεί και ο δήμος Γόρτυνας

Τρεις νταλίκες “δίπλωσαν” το πρωί σε Αμιρά, Πεύκο και Μέση, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει τραυματισμός, ενώ χθες βράδυ τα εκχιονιστικά μηχανήματα απεγκλώβισαν 10 οχήματα στην περιοχή της Μέσης. Το χιόνι, ωστόσο, έφθασε σήμερα ως … τον Τσούτσουρο αποκλείοντας για λίγη ώρα και χωριά του δήμου Μινώα και της Βιάννου.Στο Αρκαλοχώρι το χιόνι φθάνει τα 20 εκατοστά και στους Ασκούς το 1 μέτρο, σύμφωνα με το δήμαρχο Μινώα Ζαχαρία Καλογεράκη, ο οποίος εξηγεί ότι αν και χωριά της Ρίζας (Ασκοί, Κασταμονίτσα) αποκλείστηκαν, πλεόν η κυκλοφορία γίνεται κανονικά, αλλά με αντιολισθητικές αλυσίδες.
Που καταγράφονται προβλήματα

Μικρής έκτασης προβλήματα έχει δημιουργήσει η κακοκαιρία σε περιοχές του Δήμου Ηρακλείου. Λόγω των χιονοπτώσεων γίνεται με δυσκολία η κίνηση των οχημάτων στο δρόμο Ηρακλείου- Ασιτών, από τον Άγιο Μύρωνα και μετά. Ήδη από νωρίς το πρωί εκχιονιστικό μηχάνημα (γκρέιτερ) του Δήμου καθαρίζει το δρόμο προκειμένου να αποκατασταθεί πλήρως η κυκλοφορία. Επίσης άλλο μηχάνημα του Δήμου βρίσκεται στα χωριά Ρουκάνι, Καρκαδιώτισσα και Καλού, όπου και εκεί υπάρχουν προβλήματα από τις χιονοπτώσεις, αλλά μικρότερης έντασης.

Στο μεταξύ λόγω των βροχοπτώσεων στην πόλη τα συνεργεία του Δήμου κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν προβλήματα από κατολισθήσεις.

Στην πρώτη περίπτωση η κατολίσθηση σημειώθηκε στο δρόμο προς Αρχάνες, μετά τις αρχαιότητες της Κνωσσού, στην περιοχή Σπήλια. Η δεύτερη κατολίσθηση έγινε στην οδό Καζαντζίδη, στο τμήμα από τον κόμβο Αλικαρνασσού μέχρι την Καλλιθέα, όπου έπεσε μεγάλος βράχος στο οδόστρωμα, και η τρίτη κατολίσθηση έγινε στην οδό Εμμ. Ξάνθου στον Κατσαμπά, όπου χρειάστηκε να γίνει επέμβαση δύο φορές. Σε όλες τις περιπτώσεις μηχανήματα του Δήμου αντιμετώπισαν τα προβλήματα και αποκατέστησαν τη βατότητα των δρόμων.

Σημειώνεται ότι στον κυκλίκο κόμβο των Αρχανων στο ρεύμα της εθνικής προς Ηράκλειο τμήμα του δρόμου έχει παγώσει με αποτέλεσμα αρκετά από τα διερχόμενα αυτοκίνητα να γλιστρούν. Σύμφωνα με πληροφορίες ορισμένα αυτοκίνητα κατέληξαν να προσκρούσουν στο κράσπεδο. Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι οδηγοί που διέρχονται από τα Πεζά.

 

Ρέθυμνο

Στο δρόμο του Αμαρίου, στο ύψος της Μονής Αρκαδίου, η κυκλοφορία γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες. Κλειστός είναι ο δρόμος Σπηλίου – Γερακαρίου, στο ύψος του Γιους Κάμπος. Με αντιολισθητικές αλυσίδες εκτελείται η κυκλοφορία στους δρόμους Ζωνιανά – Ανώγεια και Γαράζο – Ανώγεια καθώς επίσης και στο δρόμο Αμαρίου – Αγίου Βασιλείου
Χανιά

Κλειστός είναι ο Ομαλός από το ύψος του Φουρνέ και το ύψος του Σκινέ. Ο δρόμος Χανίων – Κισσάμου, από τον κόμβο Κολυμβαρίου, “επιβάλλει” αλυσίδες όχι λόγω χιονιού αλλά λόγω παγετού. Ο δρόμος Βρυσών – Σφακίων είναι κλειστός από το ύψος του Ασκύφου. Σύμφωνα με τα Χανιώτικα Νέα, χωρίς ρεύμα έχουν μείνει τα Ασκύφου αλλά και ένα μεγάλο τμήμα της περιοχή των Σφακίων λόγω της πτώσης στύλου υποσταθμού της ΔΕΗ στα Ασκύφου αλλά και ηλεκτροφόρων καλωδίων στην Ανώπολη, με συνέπεια η ΔΕΗ να διακόψει προληπτικά την παροχή ρεύματος για την αποφυγή κάποιου ατυχήματος.

Σε ό,τι αφορά τον Δήμο Χανίων από το πρωί αποκλείστηκαν από το χιόνι το Θέρισο και τα χωριά Κάμπος και Δρακώνα στα Κεραμιά. Στον Πλατανιά ο δήμαρχος Γιάννης Μαλανδράκης ανέφερε ότι μηχάνημα του Δήμου μαζί με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής προχώρησαν το πρωί σε απεγκλωβισμό ενός ατόμου που λαμβάνει οξυγόνο κι είχε κοπεί το ρεύμα και το οποίο βρισκόταν στα Καράνου. Πρόβλημα με διακοπή της ηλεκτροδότησης αντιμετωπίζει από το πρωί ολόκληρος ο ορεινός όγκος των Μουσούρων. Αξιοσημείωτο είναι ότι χιόνια «άγγιξαν» σήμερα ακόμα και περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, όπως οι Βουκολιές, οι Βούβες ή και η Χρυσαυγή. Προβλήματα από το χιόνι και την πρόσβαση αντιμετωπίζουν ακόμα τα χωριά Σκινές, Φουρνές και Ντερές.

 

 

 

 

http://www.cretalive.gr/

Loading

907@dreamfm.gr

Related Posts

Είχαν Άγιο. Σοβαρό τροχαίο με τρεις σοβαρά τραυματίες έξω από το Τυμπάκι!

Facebook Twitter Pinterest LinkedIn  Τρεις σοβαρά τραυματίες, στον δρόμο Τυμπάκι-Κόκκινος Πύργος. Δύο λευκά αυτοκίνητα συγκρούστηκαν ,με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο γυναίκες που επέβαιναν στο ένα αυτοκίνητο και ένας άντρας στο…

Loading

Νεκρός ο 64χρονος που τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο στο Τυμπάκι

Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Κατέληξε στο ΠΑΓΝΗ ο 64χρονος που τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο στο Τυμπάκι   Υπέκυψε στα σοβαρά τραύματά του ο 64χρονος οδηγός της μίας από τις δύο…

Loading

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *