Σπαραγμός στο Ηράκλειο για το θάνατο χαμογελαστής Μαρίας
Θρηνεί το Γενικό Λύκειο Γουβών για τον χαμό της μαθήτριας Μαρίας Τζιμπιμπάκη.

Οικογένεια, συγγενείς, φίλοι, συμμαθητές και καθηγητές της Μαρίας αδυνατούν να πιστέψουν πως το κορίτσι έφυγε τόσο πρόωρα από τη ζωή.

Η Μαρία αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας από τις αρχές Μαρτίου και Νοσηλεύτηκε αρχικά στο ΠΑΓΝΗ και στη συνέχεια στην Αθήνα. Δυστυχώς η μάχη ήταν άνιση και χθες η Μαρία άφησε την τελευταία της πνοή βυθίζοντας στη θλίψη όσους τη γνώριζαν.

Η κηδεία της θα γίνει σήμερα στην Αγία Τριάδα της ενορίας Κάτω Βάθειας στις 14.00 .

Στο σπαρακτικό αποχαιρετισμό τους οι καθηγητές του σχολείου αναφέρουν:

«Συνηθίσαμε να αποχαιρετούμε κάθε χρόνο τους μαθητές μας. Παιδιά δικά μας που, και με τη βοήθεια τη δική μας, ανοίγουν τα φτερά τους και πετούν μακριά… Όμως τούτος εδώ ο αποχωρισμός είναι διαφορετικός.Πώς να αποχαιρετήσεις για πάντα τη μαθήτρια σου; Πώς να δεχτείς ότι δεν θα ξαναδείς το χαμόγελο της μέσα στην τάξη;

Είναι στιγμές που η σιωπή έχει μια εκκωφαντική αυτάρκεια· που το γεγονός φτωχαίνει τις λέξεις· που ο παρηγορητικός λόγος ακούγεται ως παραφωνία. Όμως ένα χρέος επιβάλλει να αρθρωθεί. Χρέος απέναντι σε εκείνους που βιώνουν τον αδιανόητο πόνο. Χρέος σε ένα κορίτσι που δεν πρόλαβε τη δική του άνοιξη.

Η Μαρία ήρθε στο σχολείο μας την προηγούμενη χρονιά. Αν και το χρονικό διάστημα που ζήσαμε μαζί ήταν μικρό, κατάφερε να μας κερδίσει με τον αυθορμητισμό και τη γλυκύτητα της. Με το ζεστό χαμόγελο και το ονειροπόλο βλέμμα της. Ήταν ένα γενναίο κορίτσι που πάλεψε τόσους μήνες δίνοντας μια άνιση μάχη…και πια δεν είναι κοντά μας. Εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά της, νιώθοντας πως χρειάζεται μεγάλη δύναμη για να αντέξεις την απώλεια ενός νέου παιδιού.

Σιωπηλοί, εμβρόντητοι, απροετοίμαστοι εντέλει αποχαιρετούμε ένα πλάσμα που όλοι θυμόμαστε δυνατό, γερό, γελαστό. Αποχαιρετούμε ένα κορίτσι που έδωσε την πιο δύσκολη, την πιο άνιση μάχη.

Μαρία, σε αποχαιρετούμε, σήμερα, με τη σκέψη πως θα συνεχίσεις με την κιθάρα σου να σκορπάς μελωδίες εκεί ψηλά! Χαμηλώνουμε το βλέμμα και σκύβουμε το κεφάλι, καθώς οδεύεις το ανεπίστρεπτο ταξίδι στη γειτονιά των αγγέλων. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει.

Οι καθηγητές σου από το ΓΕΛ ΓΟΥΒΩΝ».

creta24.gr