ΣΠΑΡΑΚΤΙΚΟ: Η θλιβερή ιστορία του πιο υπέρβαρου άνδρα στον πλανήτη που κατέληξε να φάει τον ίδιο του τον εαυτό…
1-780

Έτρωγε πολύ και κατέληξε να φάει και τον εαυτό του…

Ο λόγος για τον Ρίκι Ναπούτι, τον παχύτερο άνδρα του κόσμου ο οποίος έφθασε να ζυγίζει 400 κιλά, είχε να περπατήσει για πάνω από επτά χρόνια πριν το θάνατό του, απέτυχε να χάσει έστω και τα 45 κιλά που απαιτούνταν για να υποβληθεί σε εγχείρηση, διέλυσε το γάμο του και τελικά… αυτοκτόνησε.

Μια τραγική ιστορία ενός ανθρώπου που δεν μπόρεσε να νικήσει τους δαίμονές του, η οποία υπογραμμίζει το μεγάλο πρόβλημα της επιδημίας της παχυσαρκίας.

 Τη ζωή του Ναπούτι, ο οποίος ζούσε μαζί με την σύζυγό του στα νησιά Γκουάμ παρακολουθούσε η κάμερα καναλιού στο πλαίσιο ενός ντοκιμαντέρ. Ο Ναπούτι γνώρισε την σύζυγό του Σερίλ λόγω του… πάχους του, αφού ήταν η γυναίκα που ανέλαβε τον προσέχει.

Η καθημερινή επαφή ξύπνησε αισθήματα και αμέσως έγιναν ζευγάρι, χωρίς όμως να παντρευτούν. Την τελετή εμπόδιζε το βάρος του Ναπούτι αφού δεν μπορούσε καν να περπατήσει. Η κοινή ζωή του ζευγαριού ήταν ιδιαίτερα δύσκολη.

Ο Ναπούτι ήταν καθηλωμένος στο κρεβάτι του και η Σερίλ έκανε τα πάντα για αυτόν: Από το να του μαγειρεύει και να καθαρίζει το σπίτι, μέχρι να καθαρίζει τον ίδιο σπιθαμή προς σπιθαμή και να τον βοηθά να πηγαίνει στην τουαλέτα.

Ο Ναπούτι ήταν πάντα τόσο μεγαλόσωμος ου δεν μπορούσε να κάνει ποτέ τίποτα μόνος του, ενώ δυσκολευόταν ακόμη και στην αναπνοή και στην ομιλία. Οι προσπάθειες που έκανε η Σερίλ να χάει βάρος ο Ναπούτι ήταν απεγνωσμένες.

 
 ΣΠΑΡΑΚΤΙΚΟ: Η θλιβερή ιστορία του πιο υπέρβαρου άνδρα στον πλανήτη που κατέληξε να φάει τον ίδιο του τον εαυτό…

Ηρθε σε επαφή με μια γυναίκα που είχε χάσει επίσης πολλά κιλά μέσω της χειρουργικής οδού και με πολλούς άλλους γιατρούς οι οποίο όμως έθεταν έναν απαράβατο όρο: Να χάσει ο Ναπούτι τουλάχιστον 40 κιλά για να υποβληθεί σε επέμβαση.

Κάτι το οποίο τελικά δεν κατάφερε ποτέ. Η ίδια η γυναίκα του έλεγε ότι δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να ελέγξει τις διατροφικές του συνήθειες. «Είμαι κολλημένος εδώ, δεν μπορώ να κάνω τίποτα» έλεγε ο ίδιος με δάκρυα στα μάτια στην κάμερα του ντοκιμαντέρ, χωρίς όμως να κάνει την παραμικρή προσπάθεια να βοηθήσει τον εαυτό του.

ΣΠΑΡΑΚΤΙΚΟ: Η θλιβερή ιστορία του πιο υπέρβαρου άνδρα στον πλανήτη που κατέληξε να φάει τον ίδιο του τον εαυτό…

Στο τέλος, το ζευγάρι οδηγήθηκε και στο χωρισμό, με τον Ναπούτι να παίρνει χάπια για να πεθάνει. Αν και προσπάθησαν να τον επαναφέρουν στη ζωή δεν τα κατάφεραν.

Ο Ναπούτι πέθανε στα 39 του αυτοκτονώντας, ωστόσο η επίσημη αιτία θανάτου του ήταν η νοσογόνος παχυσαρκία.

ΠΗΓΗ