Σπαρακτικός o θρήνος για το 4χρονο αγγελούδι – «Ελπίζω να μάθω την αλήθεια»
klama

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο πατέρας της Μελίνας συγκλονίζει επισημαίνοντας : «Φοβάμαι για άλλα παιδιά που ίσως ακολουθήσουν»

Στο πένθος βρίσκεται σήμερα όλο το Λασίθι εξαιτίας του θανάτου της 4χρονης Μελίνας από τη Νεάπολη που άφησε την τελευταία της πνοή στην ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ μετά από εγχείριση ρουτίνας.

Σε ένδειξη πένθους ακυρώνονται προγραμματισμένες εκδηλώσεις για την Πρωτοχρονιά, ενώ πάνδημος αναμένεται να είναι ο τελευταίος αποχαιρετισμός στις 12 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό της Μεγάλης Παναγίας στη Νεάπολη.

Απαντήσεις που πιθανότατα θα σώσουν κάποιο άλλο παιδί ζητά ο πατέρας της μικρής, Μανόλης Παρασκάκης, ενώ το θρίλερ για τις συνθήκες θανάτου παρατείνεται αφού η  πολύωρη διαδικασία της νεκροτομής δεν κατέληξε σε συγκεκριμένα συμπεράσματα και τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων, τα οποία αναμένονται να φωτίσουν την θλιβερή υπόθεση, δεν θα είναι έτοιμα πριν από τα μέσα Ιανουαρίου.

«Το παιδί ήταν υγιέστατο, ζωηρότατο. Το παιδί ήταν πολύ ζωηρό» δήλωσε στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του Αντέννα ο τραγικός πατέρας, συμπληρώνοντας ότι «το μόνο πρόβλημα που είχε ήταν τα κρεατάκια».

«Να βγουν τα κρεατάκια για να μην ροχαλίζει» είπε επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι κι ο ίδιος είχε διαγνωστεί με «κρεατάκια» στα 36 του χρόνια, αλλά δεν έκανε την επέμβαση, φοβούμενος «μην αφήσει τα παιδιά του ορφανά» και τώρα «έμεινα εγώ χωρίς παιδί».

«Ελπίζω να μάθω την αλήθεια, γιατί φοβάμαι πάρα πολύ στην Ελλάδα του σήμερα, γιατί δεν υπάρχει διαφάνεια. Δεν κατηγορώ κανέναν, αλλά φοβάμαι. Έχω εμπιστοσύνη στην ιατροδικαστή, αλλά φοβάμαι για τα άλλα παιδιά που θα ακολουθήσουν» υπογραμμίζει ο Ε.Παρασχάκης.

Σύμφωνα με δηλώσεις στον ΑΝΤ1 του δικηγόρου της οικογένειας,Αντώνη Δαμανάκη, «το παιδί δεν είχε κανένα πρόβλημα υγείας». Ο ίδιος περιγράφει ότι «είχαν πει στον πατέρα ότι θα διαρκέσει κανένα 20λεπτο η επέμβαση και μετά από 2-3 ώρες θα έφευγαν από το νοσοκομείο».

«Είναι απίστευτο αυτό που συνέβη» σχολιάζει ο Α.Δαμανάκης, τονίζοντας ότι «οι γιατροί δεν είπαν τίποτα. Είχε λέει πρόβλημα στο αναπνευστικό, αλλά από πού προήλθε το πρόβλημα. Είχε γίνει προεγχειριτικός έλεγχος. Το παιδί δεν είχε τίποτα».

«Συνήλθε μετά την επέμβαση και τότε άρχισαν τα προβλήματα» περιγράφει ο ίδιος.

Η ιατροδικαστής που έχει προσλάβει η οικογένεια για να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου, εξήγησε ότι από την ιατροδικαστική έρευνα, της οποίας τα αποτελέσματα βγήκαν χθες, «δεν υπάρχουν μακροσκοπικά ευρήματα» για να εξακριβωθούν τα αίτια, τα οποία θα φανούν στις ιστολογικές εξετάσεις.

Η ιατροδικαστής εξήγησε ότι «οι ιστολογικές εξετάσεις θα μας οδηγήσουν στα αίτια του θανάτου», αφού θα παρουσιάσουν την εικόνα του κάθε οργάνου. Προς το παρόν, «δεν μπορούμε να πούμε με σαφήνεια αν είχε κάτι το παιδί», σημείωσε η Ε.Σπανουδάκη.  

 

 

www.cretalive.gr