Σπαράζει καρδιές: Τρίχρονο κοριτσάκι με εγκεφαλική παράλυση ψάχνει… οικογένεια και κανείς δεν θέλει να την υιοθετήσει!
ba0c5ab98753a19ba80c3902597c5bed

Το όμορφο κατάξανθο κοριτσάκι της φωτογραφίας… κρύβει μια συγκλονιστική ιστορία, ενώ κουβαλάει ένα όνειρο το οποίο για τους περισσότερους είναι αυτονόητο.

Η Γκρέις από τη Βρετανία με τα μεγάλα καταγάλανα μάτια ονειρεύεται να βρει ένα ζεστό σπίτι και δυο τρυφερούς γονείς που θα την αγαπούν… μιας και η μητέρα της λίγες ώρες αφότου την γέννησε, την άφησε σε ίδρυμα γιατί δεν μπορούσε να την μεγαλώσει.

Ωστόσο, δεν ήταν η μόνη δυσκολία που η τρίχρονη έπρεπε να αντιμετωπίσει… Γεννήθηκε πρόωρα, σε μόλις 25 εβδομάδες, και ζύγιζε μόλις ένα κιλό και 300 γραμμάρια. Οι γιατροί πίστευαν πως δεν θα μπορέσει ποτέ να σταθεί στα πόδια της και να περπατήσει. Εκείνη, όμως τα κατάφερε… και περπάτησε!

Βέβαια, η μικρούλα έχει κι άλλα προβλήματα υγείας… Πάσχει από μυϊκή και εγκεφαλική παράλυση ενώ έχει και τακτικές λοιμώξεις του θώρακα. Τον χειμώνα είναι πιο ευάλωτη αφού το κρύο την κάνει πιο επιρρεπή στις λοιμώξεις.

LITTLE_533_355.jpg
«Στην αρχή, όταν ακούσαμε για τις ειδικές ανάγκες της Γκρέις αναρωτηθήκαμε εάν θα μπορούσαμε να τη φροντίσουμε. Αλλά όταν την είδα να είναι με μάσκες οξυγόνου στο νοσοκομείο, ήξερα ότι έπρεπε να τη βοηθήσουμε. Είναι ένα πολύ ιδιαίτερο μικρό κοριτσάκι» ανέφερε η υπεύθυνη του ιδρύματος προστασίας παιδιών, όπου μένει η μικρούλα.

Η μικροσκοπική 3χρονη ακόμη φοράει ρούχα για παιδιά ηλικίας μόλις 18 μηνών και τα χεράκια της είναι σαν μικρού μωρού. Παρόλα αυτά είναι πολύ δραστήρια και απολαμβάνει τα παιχνίδια με τα υπόλοιπα παιδιά του ιδρύματος.

Ψάχνει τους υποψήφιους γονείς για υιοθεσία από τη γέννηση της, αλλά δυστυχώς δεν έχει βρεθεί κάποια οικογένεια να την… αγκαλιάσει! Οι γονείς κάνουν πίσω λόγω των προβλημάτων υγείας της, καθώς θεωρούν πως θέλει ιδιαίτερη φροντίδα.

Η μικρούλα, πάντως, δεν χάνει το κουράγιο και το χαμόγελο της…