Στα “δίχτυα” του εισαγγελέα 1.326 λογιστές «μαϊμού» με πρόσβαση στο TAXISNET
Στα “δίχτυα” του εισαγγελέα 1.326 λογιστές «μαϊμού» με πρόσβαση στο TAXISNET
eforia

Στα “δίχτυα” του εισαγγελέα 1.326 λογιστές «μαϊμού» με πρόσβαση στο TAXISNET

Ημερομηνία:
05/09/2013 – 13:26

Στα χέρια 200 μαϊμού-λογιστών εμπιστεύονταν για δεκαετίες τα ευαίσθητα προσωπικά τους δεδομένα εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι. Ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος παρέδωσε στον υφυπουργό Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη «λίστα» με τα στοιχεία 1326 «αλεξιπτωτιστών» που κατέθεταν μαζικά τις φορολογικές δηλώσεις των πολιτών χωρίς να έχουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.
Σύμφωνα με το protothema.gr ο κ.Μηταράκης με τη σειρά του παρέδωσε τα στοιχεία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, καθώς επίσης στον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ.Θεοχάρη και τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Ρακιντζή για να εντοπιστούν οι «τρύπες» του συστήματος και να ελεγχθούν όσοι εφοριακοί υπάλληλοι έδιναν κλειδάριθμους σε δήθεν λογιστές που δεν είχαν καν άδεια.Η έρευνα του ΟΕΕ διήρκησε 3 μήνες και περιλάμβανε διασταυρώσεις του μητρώου των μελών του με τα αρχεία του Taxis, με την έγκριση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Διαπιστώθηκε έτσι ποιοι είχαν κλειδάριθμο για να υποβάλλουν μαζικά δηλώσεις πολιτών μέσω ίντερνετ, χωρίς να είναι μέλη του Επιμελητηρίου, χωρίς να έχουν ελεγχθεί και πιστοποιηθεί για το σκοπό αυτό.Ανάμεσά τους, σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκαν και προβεβλημένα πρόσωπα του κλάδου. Εκφράζονται μάλιστα υπόνοιες για δημοσίους υπαλλήλους που έδιναν κλειδάριθμους σε «γνωστούς γνωστών τους» για να έχουν και πιο «προσωπική» επαφή στα φορολογικά θέματα των πολιτών.

Παράλληλα το ΟΕΕ έχει εντοπίσει και τουλάχιστον 200 οικονομολόγους με πλαστά πτυχία. Η διασταυρωση αυτή όμως σταματάει στο 2008, καθώς πολλά πανεπιστήμια δεν έχουν κρατήσει αρχεία για τους παλαιότερους αποφοίτους τους.

 

Πηγή: CretePlus.gr