Στα πράσα ο εκτελεστής με τα καλάσνικοφ…Επιασαν στην Ελβετία τον Αλβανό εκτελεστή που γάζωσε δύο αδέλφια
Pϐʼnс ʋϐǓ Uԏʉ͇ԏՠ̅ ͅʑϠӔǠʁɓQɁ͇ (EUROKINISSI / ̐ϋQǠԁԉMi

Στα χέρια των ελβετικών Αρχών έπεσε, βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, ακόμα ένα μέλος (το τέταρτο) της αδίστακτης συμμορίας Αλβανών με τα καλάσνικοφ που -μεταξύ άλλων- είχαν γαζώσει δύο αδέλφια στην πιλοτή της πολυκατοικίας τους στην Καισαριανή, όταν προσπάθησαν να τους αποτρέψουν από την κλοπή του αυτοκινήτου τους, το 2012.

Ο άτυχος Νίκος Παπουτσιδάκης, 30 ετών τότε, έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των άγριων ληστών, ενώ σοβαρά είχε τραυματιστεί ο μεγαλύτερος αδελφός του Μανώλης. Ο Αλβανός εκτελεστής συνελήφθη ύστερα από τυχαίο έλεγχο της ελβετικής αστυνομίας και αναμένεται να εκδοθεί στην Ελλάδα. Στις 2 Ιουνίου 2012 στην Καισαριανή ο ίδιος και άλλα μέλη της σπείρας επιχείρησαν να κλέψουν σταθμευμένο αυτοκίνητο από πιλοτή πολυκατοικίας, αλλά έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη του και τον αδερφό του. Στην προσπάθειά τους να διαφύγουν, οι δράστες πυροβόλησαν επανειλημμένα τα δύο αδέρφια με καλάσνικοφ τραυματίζοντας θανάσιμα τον 30χρονο Νίκο και σοβαρά τον 32χρονο Μανώλη.

40 ένοπλες ληστείες

Η εν λόγω συμμορία θεωρείται υπεύθυνη για τουλάχιστον 40 ένοπλες ληστείες σε σπίτια και καταστήματα, κοσμηματοπωλεία, διαρρήξεις σπιτιών και κλοπές οχημάτων, ενώ δεν δίσταζαν να πυροβολήσουν εναντίον πολιτών και αστυνομικών με τους οποίους έρχονταν αντιμέτωποι! Πολλές φορές μετά τις ληστείες που έκαναν κατέφευγαν στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου κρύβοντας τα καλάσνικοφ σε θήκες από κιθάρες.

Το 2013 συνελήφθησαν δύο μέλη της σπείρας σε Γλυφάδα και Παγκράτι, ενώ πέρυσι συνελήφθη ο αρχηγός με το ψευδώνυμο «Τίτι» στην Κύπρο. Πλέον αναζητείται τουλάχιστον άλλο ένα άτομο. Ενδεικτική της ακραίας δράσης τους ήταν η περίπτωση ρίψης χειροβομβίδας στην οδό Φραντζή, στον Νέο Κόσμο, τον Ιούλιο του 2012, στην προσπάθειά τους να διαφύγουν από αστυνομικούς.

 

www.espressonews.gr