Στάχτη και καταστροφή στο εργοστάσιο Βατσινά στο Ηράκλειο (Φωτογραφίες)
fotia ergostasio

Τεράστιες καταστροφές έχει προκαλέσει η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα της Κυριακής στο εργοστάσιο των αδελφών Βατσινά στο Βιοτεχνικό

Πάρκο στην Τύλισο Μαλεβιζίου. Οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που από την πρώτη στιγμή έχουν σπεύσει στην περιοχή, δίνουν μάχη με τις φλόγες, ενώ ενισχύθηκαν με οχήματα και προσωπικό από το Ρέθυμνο.

Η φωτιά, λόγω και των εύφλεκτων υλικών εξαπλώθηκε ταχύτατα, ενώ οι πυκνοί καπνοί ήταν ορατοί από μεγάλη απόσταση.

φωτια τυλισος.jpg
φωτια τυλισος.jpg

Κινητοποίηση των Δήμων
Στο Βιοτεχνικό Πάρκο Τυλίσου βρέθηκε από την πρώτη στιγμή της μεγάλης πυρκαγιάς σε εργοστάσιο της περιοχής ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, ο Αντιδήμαρχος Θανάσης Κύρκος και στελέχη της Δημοτικής Αρχής, όπως επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης και ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

φωτια τυλισος.jpg
φωτια τυλισος.jpg

Οι υπηρεσίες του Δήμου Μαλεβιζίου συνδράμουν τις ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που επιχειρούν στο σημείο με υδροφόρες και μηχανήματα, ενώ η ΔΕΥΑΜ διοχέτευσε όλα τα νερά των δικτυών, ύδρευσης και άρδευσης, της Τυλίσου στο ΒιοΠα.

φωτια τυλισος.jpg
φωτια τυλισος.jpg

Αξίζει να τονιστεί ότι υδροφόρες και μηχανήματα διατέθηκαν έπειτα από αίτημα της Δημοτικής Αρχής Μαλεβιζίου και από τους Δήμους Ηρακλείου, Χερσονήσου και Αρχανών Αστερουσίων, αλλά και από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, ενώ έγινε προσπάθεια και για τη συνδρομή του πυροσβεστικού ελικοπτέρου, το οποίο δυστυχώς επιχειρεί σε άλλη πυρκαγιά στην Κάρπαθο.

φωτια τυλισος.jpg
φωτια τυλισος.jpg

Στο σημείο βρέθηκαν επίσης πολλοί εργαζόμενοι του εργοστασίου, ιδιοκτήτες και προσωπικό άλλων επιχειρήσεων του ΒιοΠα, καθώς επίσης και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ με διασώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για προληπτικούς λόγους.

 

 

 

 

 

ekriti.gr