Στις 1468 οι συμμετοχές και Ρεκόρ Γκίνες για το κυνήγι του Ρεθύμνου! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)




Μία μοναδική στιγμή «κατέγραψε» το Ρέθυμνο το βράδυ της Κυριακής, όταν ο Άγγλος κριτής των ρεκόρ Guiness ανακοίνωσε έξω από το δημαρχείο στους συγκεντρωμένους κυνηγούς ότι το Κυνήγι Θησαυρού της πόλης κατέχει πλέον το ρεκόρ του μεγαλύτερου σε συμμετοχές παιχνιδιού στον κόσμο.

Ο ενθουσιασμός ήταν έκδηλος και ο Άγγλος κριτής, ο Τζακ, όπως τον έμαθαν όλοι οι ρεθυμνιώτες, παρέδωσε το ρεκόρ στους φετινούς διοργανωτές «Ανιχνευτές», που με τη σειρά τους το παρέδωσαν στους επόμενους, τους «Γαλάτες». Παρών σε όλη την καταμέτρηση και διαδικασία για λογαριασμό του δήμου Ρεθύμνου ήταν και ο αντιδήμαρχος, Δημήτρης Λελεδάκης, ο οποίος υπέγραψε και το τυπικό έγγραφο, που πιστοποιούσε την κατάρριψη του ρεκόρ.

Η πρώτη καταμέτρηση των κυνηγών, που φόρεσαν το ειδικό βραχιολάκι με ένα μοναδικό barcode έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου στο 1ο Γενικό Λύκειο. Η κινητοποίηση ήταν μεγάλη, αποδεικνύοντας ότι οι ρεθυμνιώτες ήθελαν πραγματικά να σπάσει το ρεκόρ για την πόλη και το παιχνίδι που αγαπάνε.

Καταμετρήθηκαν 1502 κυνηγοί παρουσία του άγγλου κριτή. Προκειμένου, όμως, να καταρριφθεί το ρεκόρ, έπρεπε να καταμετρηθούν οι ίδιοι, ή έστω με μία απόκλιση μικρότερη του 10%, την ημέρα του κυνηγιού.

Όπερ και εγένετο. Την Κυριακή, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, οι κυνηγοί κλήθηκαν να επανακαταμετρηθούν σε σημείο, όπου έστελνε ένας γρίφος, στην παραλία.

Το απόγευμα, μετά το τέλος του κυνηγιού και αφού συγκεντρώθηκαν και όλα τα έγγραφα, που είχαν οι βοηθοί των «Ανιχνευτών» (που είχαν κληθεί από κάθε ομάδα), ο κριτής μέτρησε 1468 κυνηγούς.

Με αυτόν τον αριθμό, καταρρίφθηκε το ρεκόρ των 1001 συμμετοχών σε κυνήγι του Newcastle της Αγγλίας!

Α.Κ.

 

www.goodnet.gr