Στη φυλακή δυο για τη συμπλοκή στην Πόμπια… Γιατί βγήκαν τα μαχαίρια;
maxeri

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν χθες μετά τις απολογίες τους οι δύο από τους τρεις Αλβανούς, οι οποίοι φέρονται να επιτέθηκαν σε δύο νεαρούς ομοεθνείς τους, τραυματίζοντάς τους με αιχμηρό αντικείμενο, το βράδυ της Τετάρτης, στην Πόμπια της Μεσαράς.

Πρόκειται για έναν 42χρονο άνδρα και το γαμπρό του. Στον αντίποδα, ο τρίτος συλληφθείς (αδερφός του 42χρονου) αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Όπως ανέφερε στην εφημερίδα “Νέα Κρήτη” ο συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων, Λευτέρης Κάρτσωνας, ο βασικός κατηγορούμενος προσήλθε αυθόρμητα στις Αρχές. Εξάλλου, από την πρώτη στιγμή φέρεται να είχε αναλάβει την ευθύνη για τον τραυματισμό των δύο ξαδέλφων, ηλικίας 22 και 24 ετών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Κάρτσωνα, ο εντολέας του αναγκάστηκε να συμμετέχει στη συμπλοκή, φοβούμενος για τη ζωή του αδερφού του, ο οποίος βρισκόταν πεσμένος στο έδαφος. Εξάλλου, σύμφωνα με το δικηγόρο, οι φερόμενοι παθόντες είχαν προβεί την ίδια ημέρα – αλλά και την προηγούμενη – σε ύβρεις «σε βάρος μελών της οικογένειάς τους (σ.σ. των εντολέων του), προσβάλλοντας την τιμή και την υπόληψή τους, όπως και τη γενετήσια αξιοπρέπεια των συζύγων τους». Επισημαίνεται ότι ο δικηγόρος υποστήριξε ότι ο βασικός κατηγορούμενος λειτούργησε ευρισκόμενος σε άμυνα.

«Θεωρούμε ότι κατά τη διαδικαστική εξέλιξη της υπόθεσης θα δοθεί στα πραγματικά περιστατικά ο ορθός νομικός χαρακτηρισμός και είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε και την ανάλογη ποινική μεταχείριση», ανέφερε κλείνοντας ο κ. Κάρτσωνας.