Στη μνήμη των δύο αδικοχαμένων φοιτητών η αγορά των φετινών βιβλίων
rethnea

Την βαθειά θλίψη των μελών τους για την απώλεια των φοιτητών Διονύση Δαμάσκου και Χριστίνας-Ραφαηλίας Χανή, εκφράζουν με κοινό ψήφισμα τους τα Τμήματα Φιλολογίας και Ιστορίας -Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου  Κρήτης,όπου αντίστοιχα ήταν φοιτητές τα δυο παιδιά που έφυγαν από την ζωή,θύματα τροχαίου δυστυχήματος,σήμερα το πρωί στην οδό Μελισσινού,στην Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου.

Στο ψήφισμα,που υπογράφεται από τους προέδρους των δυο τμημάτων, Αλέξης Καλοκαιρινός και Έφη Αβδελά,αναφέρονται τα εξής:

«Το Τμήμα Φιλολογίας και το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας εκφράζουν τη βαθιά θλίψη των μελών τους για τον αδόκητο θάνατο του Διονύση Δαμάσκου, φοιτητή του Τμήματος Φιλολογίας και της Χριστίνας-Ραφαηλίας Χανή, φοιτήτριας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας. Η ακαδημαϊκή κοινότητα πενθεί για την απώλειά τους. Η σκέψη μας είναι κοντά στις οικογένειές τους.

Τα δύο Τμήματα αφιερώνουν στη μνήμη του Διονύση και της Χριστίνας την αγορά των βιβλίων για τη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κρήτης από τον προϋπολογισμό των Τμημάτων, έτους 2016, που θα διαβάσουν οι δάσκαλοι και οι συμφοιτητές τους, μέλη της κοινότητας στην οποία ο Διονύσης και η Χριστίνα πάντα θα ανήκουν».

Ρεθυμνιώτικα Νέα