• 15 Ιουνίου, 2024

Breaking News :

Στη βουλή το δημοσίευμα του dreamfm για την ελλιπή αστυνόμευση στη Μεσαρά

Vinkmag ad

dimo

Στη βουλή το δημοσίευμα του dreamfm για την ελλιπή αστυνόμευση στη Μεσαρά 

Παρέμβαση του αν. Γραμματέα ΝΔ Λ. Αυγενάκη προς τον Υπουργό Εσωτερικών

Μετά από αλλεπάλληλα δημοσιεύματα, πολλές καταγγελίες από ακροατές και αναγνώστες του σταθμού για ελλιπή αστυνόμευση πολλές κλοπές. καθυστέρηση να φτάσει το περιπολικό στο συμβάν ήρθε και το παρακάτω κείμενο -με την παράκληση να δημοσιευτεί-για το τι συμβαίνει στο ΑΤ Μοιρών τα ευρήματα σοκάρουν και οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους….. σας μεταφέρουμε αυτούσιο το κείμενο που λάβαμε

Το σύνολο της δύναμης του Α.Τ Μοιρών είναι 38 άτομα …..στα χαρτιά. Από αυτούς οι 8 που είναι αποσπασμένοι δεν τους έχουν δει από το 2008 που είναι οι πιο παλιοί , συνεχεία αποσπασμένοι είναι ίσα ίσα για να καλύψουν την οργανική δύναμη της υπηρεσίας.

υπάρχουν 4 άτομα υπηρεσίας γραφείου και 6 άτομα γραμματική υποστήριξη. Άρα μένουν για υπηρεσία 38-8-4-6=20 άτομα για να εκτελέσουν υπηρεσία ως μάχιμοι. Από αυτούς τους 20 οι 4 είναι στην ομάδα ΔΙΑΣ ενώ κανονικά πρέπει συμφώνα με την διαταγή του αρχηγείου να είναι 16 άτομα για να μπορέσει να λειτουργήσει.

Όπως καταλαβαίνετε ούτε η ΔΙΑΣ κάνει την δουλειά της καθόσον δεν καλύπτονται όλες τις βάρδιες αλλά ούτε τα 20 άτομα που μένουν στο ΑΤ Μοιρών μπορούν να αστυνομεύσουν την περιοχή διότι υπάρχουν άδειες ρεπό και 3 άτομα σε γονικές άδειες και όσοι μένουν εκτελούν υπηρεσία επί το πλείστον μόνοι στο περιπολικό , διότι η δύναμη δεν επαρκεί για δεύτερο άτομο ,Δηλαδή όταν πάρεις κάποιος τηλέφωνο και πει ότι τώρα με σφάζουν το τμήμα δεν μπορεί να στείλει άτομο να σε σώσει διότι δεν μπορεί να επιληφθεί ένα μόνο άτομο.

Ποιον θα προστατέψει τον εαυτό του η αυτόν που σφάζουν;
Επειδή η κατάσταση εδώ πραγματικά δεν μπορεί να ελεγχτεί όλοι οι αστυνομικοί θέλουν να φύγουν από το τμήμα.
Τώρα που βγήκε η διαταγή για τις μεταθέσεις από τα άτομα που είναι μάχιμοι οι 12 έχουν κάνει αίτηση μεταθέσεως. Δηλαδή περίπου το 50% θέλει να φύγει διότι στο τέλος θα μπουν φυλακή χωρίς…. να ξέρουν τον λόγο.
Όπως βλέπετε το τμήμα πηγαίνει κάθε μέρα από το κακό στο χειρότερο και στο τέλος την πληρώνουν οι πολίτες της Μεσαράς οι οποίοι δεν έχουν ασφάλεια και ζουν με τον φόβο χωρίς να υπάρχουν οι αστυνομικοί για να μπορέσουν να επιληφθούν στα διάφορα περιστατικά.
Από όλα αυτά καταλαβαίνει κανείς ότι το ΑΤ ΜΟΙΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΔΙΑΛΥΣΗ.

Ο δήμος Φαιστού που είναι ;; η αστυνομική διεύθυνση που είναι;; οι βουλευτές του νόμου δεν ενδιαφέρονται για το νότο του Ηρακλείου;;;

Το αστυνομικό τμήμα Μοιρών έχει στην ευθύνη του μια τεράστια για την δύναμη του γεωγραφική περιοχή να καλύψει χωρίς προσωπικό….. ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ

«Αποδυναμωμένο το Α.Τ. Μοιρών και ελλιπής αστυνόμευση στη Μεσαρά» 

Παρέμβαση του αν. Γραμματέα ΝΔ Λ. Αυγενάκη προς τον Υπουργό Εσωτερικών

Στην ελλιπή αστυνόμευση της περιοχής της Μεσαράς λόγω της υπο-στελέχωσης και της αποδυνάμωσης του Α.Τ. Μοιρών, αναφέρεται ο αν. Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης με κοινοβουλευτική του παρέμβαση, προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Πάνο Κουρουμπλή και τον Αν. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Τόσκα.  

 

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι «Το Αστυνομικό Τμήμα (Α.Τ.) Μοιρών καλύπτει με τις αρμοδιότητές του το σύνολο της περιοχής της Μεσαράς. Δυστυχώς, όμως, στην πράξη, πρόκειται για ένα υποστελεχωμένο Α.Τ. γεγονός που καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την αστυνόμευση της περιοχής και την προστασία της δημόσιας ασφάλειας.

 

Ειδικότερα, ενώ προβλέπεται ότι η στελέχωση του Α.Τ. Μοιρών ανέρχεται σε 38 άτομα, στην πράξη μόλις 17 άτομα μπορούν να εκτελέσουν υπηρεσία ως μάχιμοι. … Χαρακτηριστικό είναι ότι για τη στελέχωση της ομάδας ΔΙΑΣ απασχολούνται τέσσερα άτομα, από τα 17, ενώ, σύμφωνα με την διαταγή του Αρχηγείου, για να μπορέσει να λειτουργήσει απαιτούνται τουλάχιστον 16 άτομα. Γίνεται αντιληπτό ότι η ΔΙΑΣ αδυνατεί να εκτελέσει αποτελεσματικά τα καθήκοντά της, αφού δεν μπορούν να καλυφθούν καν οι βάρδιες. Ομοίως, αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν και για τις περιπολίες, αφού επί το πλείστον ένα μόνο άτομο εκτελεί υπηρεσία με περιπολικό, διότι δεν επαρκεί η δύναμη για να υπάρχει και δεύτερο άτομο».

 

Επίσης, τονίζεται ότι «Η κατάσταση αυτή έχει δημιουργήσει ένα έντονο κλίμα ανασφάλειας στους κατοίκους, ενώ αυξάνονται οι καταγγελίες για ελλιπή αστυνόμευση και μεγάλες καθυστερήσεις για να φτάσει το περιπολικό στο συμβάν σε συνδυασμό με την ύπαρξη πολλών περιστατικών που αφορούν σε κλοπές. … Οι πολίτες της Μεσαράς αντιμετωπίζουν με φόβο τις εξελίξεις και αισθάνονται απροστάτευτοι, αφού γνωρίζουν ότι δεν υπάρχουν αστυνομικοί για να επιληφθούν τα διάφορα περιστατικά και ότι η δύναμη του Α.Τ. Μοιρών δεν επαρκεί για την αστυνόμευση μιας τόσο μεγάλης γεωγραφικής περιοχής.

Η προστασία και η ασφάλεια των πολιτών αποτελεί υποχρέωση της πολιτείας και η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την επαρκή στελέχωση και την αποτελεσματική λειτουργία του Α.Τ. Μοιρών δημιουργώντας αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους της Μεσαράς».

Τέλος, ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς σε ποιες ενέργειες θα προβούν προκειμένου να υπάρχει άμεσα επαρκής στελέχωση του Α.Τ. Μοιρών και ποιος είναι ο σχεδιασμός του Υπουργείου για την ενίσχυση των Α.Τ. με προσωπικό και εξοπλισμό, ώστε να μπορούν να εκτελούν αποτελεσματικά τα καθήκοντα τους, ιδίως σε τμήματα που καλύπτουν μεγάλη γεωγραφική περιοχή,  όπως το Α.Τ. Μοιρών.

Loading

  Read Previous

  Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του Παντελή Παντελίδη – Η συγκινητική αφιέρωση Video για τον γιο του στο fb

  Read Next

  Ένα πολύ συγκινητικό βίντεο για την εγκατάλειψη σκύλων…Δείτε το μέχρι τέλους..

  Leave a Reply

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  Most Popular