Στην «κατάψυξη» η Κρήτη – Πίστες για… πατινάζ οι δρόμοι….Πάνω από δέκα καραμπόλες οχημάτων
Δριμύ ψύχος κυριαρχεί σε όλη την Κρήτη εξαιτίας των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν σε όλες τις περιοχές του νησιού.

xionia8

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το πρωί το θερμόμετρο στο Ηράκλειο έδειχνε 2 βαθμούς Κελσίου ενώ στο Οροπέδιο Λασιθίου έπεσε στους -10. Παράλληλα δεν είναι λίγες οι περιοχές που το χιόνι το έχει… στρώσει

Το πρωτόγνωρο κύμα του ψύχους αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες ενώ ευτυχώς προβλήματα εγκλωβισμών οικισμών δεν έχουν παρουσιαστεί με τους φορείς όμως να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες στον δρόμο προς Αγία Βαρβάρα, Ανώγεια και Οροπέδιο.

Εγκλωβίστηκαν στο δρόμο νεφροπαθείς

Ο παγετός εγκλώβισε μέσα στο ταξί δύο νεφροπαθείς με την πυροσβεστική υπηρεσία ν’ αναλαμβάνει τα ηνία.

Σήμερα το πρωί, ένα ταξί παρέλαβε δύο νεφροπαθείς για να τους μεταφέρει στο σπίτι τους ωστόσο ο παγετός τους εγκλώβισε στην Αγία Βαρβάρα καθώς το ταξί δεν «φορούσε» αντιολισθητικές αλυσίδες με αποτέλεσμα να γλιστράει επικίνδυνα ο δρόμος και να μην μπορεί το όχημα να κινηθεί με ασφάλεια.

Κλήθηκε η πυροσβεστική που κατάφερε και προσέγγισε το σημείο και απελευθέρωσε το ταξί με τους νεφροπαθείς.

Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε… πίστες για πατινάζ

Όπως δήλωσε στην εκπομπή του Πρωινή Πτήση του Dream Fm 90,6 &90.7  ο αντιδήμαρχος Αγίας Βαρβάρας κύριος Γαρεφαλάκης

Το χιόνι που έριξε στην Αγία Βαρβάρα από τα ξημερώματα μπορεί να μην ήταν πολύ σε ποσότητα όπως τις προηγούμενες φορές, δημιούργησε όμως τεράστια προβλήματα λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών και του πάγου που σχηματίστηκε στο οδόστρωμα. Πάνω από δέκα καραμπόλες οχημάτων, και πολλά αυτοκίνητα που γλίστρησαν το πρωί εξαιτίας του παγετού και έμειναν στις άκρε του δρόμου. Καλό θα είναι λοιπόν οι οδηγοί να αποφύγουν για σήμερα τις μετακινήσεις, ενώ μπορούν να επιλέξουν και το δρόμο του Ασημίου αν υπάρχει ανάγκη να μεταβούν στο Ηράκλειο.

Πολλά όμως είναι τα προβλήματα εξαιτίας του παγετού καθώς οι δρόμοι έχουν γίνει… παγοδρόμια.

Οι αρμόδιοι φορείς συνιστούν προσοχή στους οδηγούς συμβουλεύοντάς τους να μην μετακινούνται χωρίς τις αντιολισθητικές αλυσίδες τους όπου χρειάζονται αλλά και να μην αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες.

Νωρίς το πρωί σημειώθηκαν αρκετά ατυχήματα στους δρόμους της Κρήτης που είχαν μετατραπεί σε… πίστες για πατινάζ.

Χαρακτηριστικό είναι το πρόβλημα με νταλίκες που δίπλωσαν στον δρόμο στο ύψος των Σισσών ενώ ολισθηρότητα παρουσίασαν οι δρόμοι: από Γωνιές προς Ανώγεια, από Κράσι μέχρι το Σελί στο Οροπέδιο αλλά και στη Βιάννο.

 

Κλειστό ο δρόμος Αμπελούζος  – Απομαρμάς – Μετόχια

Κλειστός παραμένει ο δρόμος στο 1ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Αμπελούζος – Απομαρμάς – Μετόχια εξαιτίας καθίζησης που είχε υποστεί πριν λίγο καιρό.

Η κυκλοφορία διεξάγεται πλέον από παρακαμπτήριους οδούς.

Στη Βιάννο

Λόγω της βραδινής   χιονόπτωσης και την δημιουργία παγετού,  απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή τις πρωινές ώρες στο τμήμα του επαρχιακού οδικού δικτύου από τον οικισμό της  Άνω Βιάννου  έως τον οικισμό Αμιράς.

Στο  συγκεκριμένο τμήμα, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή Βιάννου, γίνεται παρέμβαση από  τα εκχιονιστικά μηχανήματα. Οι οδηγοί  που θα κινηθούν  στο συγκεκριμένο τμήμα του επαρχιακού δικτύου οφείλουν  να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες.