Ένα νέο και υπερσύγχρονο γυμναστήριο ξιφασκίας αναμένεται να έχε σύντομα ο Δήμος Φαιστού, προκειμένου να στηρίξει ένα άθλημα στο οποίο η περιοχή έχει μακρά ιστορία και διακρίσεις.

Μετά από την επίσκεψη του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, του Δημάρχου Φαιστού Γρηγόρη Νικολιδάκη και του αρμόδιου Αντιδημάρχου Γιάννη Φασομυτάκη σε προτεινόμενο κατάλληλο χώρο στην Πόμπια, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Φαιστού ολοκλήρωσε την κατάρτιση του Τεχνικού Δελτίου, το οποίο και αποστέλλεται προς το αρμόδιο Υπουργείο.

Το έργο κατασκευής του νέου κλειστού γυμναστηρίου ξιφασκίας είναι προϋπολογισμού 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, ενώ χωροθετείται σε ελεύθερο χώρο συνολικού εμβαδού 11,5 στρεμμάτων στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου – Λυκείου Πόμπιας και συγκεκριμένα στο μεσαίο επίπεδο. Για την κατασκευή του προτείνεται μια σύμμικτη κατασκευή νέου τύπου, στα πρότυπα εγκαταστάσεων που κατασκευάζονται για να φιλοξενήσουν διοργανώσεις και αθλήματα διεθνούς επιπέδου.

Το νέο κλειστό γυμναστήριο θα φιλοξενεί κυρίως τι ανάγκες του αθλήματος ξιφασκίας με το οποίο ασχολείται πλήθος αθλητών στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς. Η Πόμπια παράλληλα αποτελεί έναν ιστορικό τόπο για το άθλημα της ξιφασκίας, αφού αποτέλεσε τόπο δημιουργίας ενός από τα πρώτα επαρχιακά σωματεία ξιφασκίας στην Ελλάδα (Γυμναστική Ένωση Ηρακλείου) με χρόνο ίδρυσης το 1980. Η ομάδα έχει να επιδείξει επιτυχίες τόσο σε πανελλήνιο όσο και σε διεθνές επίπεδο, ενώ το Υπουργείο Αθλητισμού, αλλά και ο Δήμος Φαιστού από την πρώτη στιγμή έχουν αναγνωρίσει τη σπουδαιότητα στήριξης διαφορετικών μορφών αθλητισμού, καθώς και σύγχρονων εγκαταστάσεων.

Loading