Στην Βρετανία προσφέρουν 3.500 λίρες σε εθελοντές – πειραματόζωα για να νοσήσουν με Κορωνοϊό
emvolio

Μολυνθείτε με τον κορωνοϊό εάν θέλετε να βάλετε στην τσέπη 3.500 λίρες, λένε ερευνητές στη Βρετανία – Πάνω από 20 εμβόλια τελειοποιούνται στα εργαστήρια με την βρετανική κυβέρνηση να στηρίζει έμπρακτα την έρευνα
Bρετανοί επιστήμονες ζητούν εθελοντές για να μολυνθούν από τον κορωνοϊό – έναντι αδράς αμοιβής – προκειμένου να βοηθήσουν στα πειράματα που θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη ενός αποτελεσματικού εμβολίου.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», οι ερευνητές με έδρα το Whitechapel θα «προσλάβουν» συνολικά 24 άτομα, στα οποία θα γίνει έγχυση των δύο πιο αδύναμων στελεχών του ιού: του «0C43» και του «229Ε».

Το Κέντρο Καινοτομίας «Queen Mary Bio Enterprises» στο Λονδίνο είναι αυτό που θα διενεργήσει τη μελέτη.

Πάνω από 20 εμβόλια τελειοποιούνται στα εργαστήρια με την βρετανική κυβέρνηση να στηρίζει έμπρακτα την έρευνα για την παρασκευή ενός εμβολίου προσφέροντας επιπλέον το ποσό των 46 εκατομμυρίων λιρών, όπως σχολιάζει το βρετανικό δημοσίευμα.

Το εμβόλιο που θα δοκιμαστεί στους εθελοντές είναι της εταιρείας «Hvivo».

Αφότου προσβληθούν από τον «Covid- 19», oι 24 εθελοντές θα παραμείνουν σε καραντίνα επί δύο εβδομάδες για να δουν εάν μετά την χορήγηση του εμβολίου θα αναρρώσουν.

Για όλο αυτό το διάστημα θα πρέπει να ακολουθούν συγκεκριμένη διατροφή, να μην γυμνάζονται και βεβαίως να μην έλθουν σε επικοινωνία με κανέναν.

Ωστόσο, εμπειρογνώμονες δήλωσαν ότι είναι απίθανο να εγκριθεί εγκαίρως ένα εμβόλιο που θα βάλει «φρένο» στην ραγδαία εξάπλωση του ιού.

Μέχρι στιγμής, τα κρούσματα του Covid- 19 παγκοσμίως υπολογίζονται σε 110.000 ενώ οι νεκροί ανέρχονται σε 3.824.

 

Πηγή