Στο λιμάνι της Σούδας το αεροπλανοφόρο USS George Bush (Εικόνες Video)
aeroplanoforo

Σήμερα το πρωί, λίγο πριν τις 9, κατέπλευσε με την συνοδεία 4 ρυμουλκών στην προβλήτα Κ14 της Σούδας το αεροπλανοφόρο USS George Bush.

Τα περίπου 6.000 άτομα που επιβαίνουν στο πλοίο θα μείνουν για αναψυχή στα Χανιά μέχρι την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, οπότε θα αποπλεύσουν για επιχειρήσεις – κυρίως κατά του ISIS – σε Μέση Ανατολή και Λιβύη.

Να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που θα καταπλεύσει το συγκεκριμένο αεροπλανοφόρο στην Σούδα.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, εντός του Φεβρουαρίου αναμένεται ο κατάπλους ακόμα ενός αεροπλανοφόρου στη Σούδα.

Τα χαρακτηριστικά του USS George Bush

Πρόκειται για το 10ο και τελευταίο αεροπλανοφόρο της κλάσης Nimitz το οποίο ναυπηγήθηκε το 2009 και έλαβε το όνομα του από τον 41ο πρόεδρο των ΗΠΑ που ήταν χειριστής μαχητικών στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Με πλήρωμα 3.500 άτομα και επιπλέον 2.500 για την αεροπορία, μήκος σχεδόν 333 μέτρα, και εκτόπισμα 100.000 τόνων, είναι από τα μεγαλύτερα αεροπλανοφόρα παγκοσμίως.

Το USS George H.W. Bush (CVN-77) φιλοξενεί περισσότερα από 85 μαχητικά F/A-18C Ηοrnet, F/A-18E/F Super Hornet, ηλεκτρονικού Πολέμου EA-18G Growler, ιπτάμενα ραντάρ Ε-2C Hawkeye και ελικόπτεραΗΗ-60Η ενώ μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 30 κόμβων  χάρις τους δύο πυρηνικούς αντιδραστήρες που διαθέτει με ικανότητα αδιάκοπης λειτουργίας  επί 20 χρόνια χωρίς ανεφοδιασμό.

 

 

 

flashnews.gr