Οι στρατιώτες που παρουσιάστηκαν στον Αλέξη Τσίπρα στο Καστελόριζο και προκάλεσαν χαμόγελα και αμηχανία: Τι συνέβη;
tsipras stratiotes

Ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε στο Καστελόριζο και πέρασε μπροστά από το στρατιωτικό άγημα. Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ δεν μπόρεσε να κρατηθεί…

O Αλέξης Τσίπρας ταξίδεψε χθες στο Καστελόριζο, σε μια επίσκεψη που είχε πολλά ντεσού, αλλά και κρητικό χρώμα! Όταν ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε μπροστά στο στρατιωτικό άγημα, άκουσε τον στρατιώτη που ήταν μπροστά του να του αναφέρεται, όπως γίνεται όταν ένας φαντάρος βρεθεί μπροστά σε ένα υψηλόβαθμο αξιωματικό ή ένα επίσημο πολιτικό πρόσωπο:

«Κεφαλογιάννης Αριστοτέλης κύριε πρόεδρε», του είπε με στεντόρια φωνή ο στρατιώτης με τον πρωθυπουργό να χαμογελά ευγενικά στον φαντάρο με το πολιτικό και… άκρως κρητικό επώνυμο. «Από που εισαι;» τον ρωτά ο κρητικός αρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Αποστολάκης που ακολουθούσε «από τα Ανώγεια είσαι»;

«Μάλιστα Αρχηγέ» απαντά εκείνος. Τρία βήματα παρακάτω στο μεθεπόμενο φαντάρο του αγήματος ακούει με έκπληξη τον νεαρό να του αναφέρεται κι εκείνος: «Κεφαλογιάννης Ιωάννης κύριε Πρόεδρε»!

«Και εσύ από τα Ανώγεια είσαι;» τον ρωτάει ο αρχηγός, που μετά την καταφατική απάντηση του νεαρού δεν βάσταξε: «μα καλά πόσοι Κεφαλογιάννηδες υπηρετείτε στο Καστελόριζο;» Δυό είμαστε αρχηγέ, του είπε ο τελευταίος νεαρός δίνοντας ενα ξεχωριστό… κρητικό χρώμα στην παρουσίαση του αγήματος!

Εικόνες από την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Καστελόριζο