c0770903cd7f1e9b1b0938a6ebbf87f7

Πανάκριβα ρούχα, διακοπές σε πεντάστερα ξενοδοχεία, μηνιαίο «χαρτζιλίκι»… όλα αυτά προσφορά ενός πλούσιου «sugar daddy». Βρίθει το διαδίκτυο περιπτώσεων όπου νεαρές γυναίκες -ως επί το πλείστον-αλλά και άντρες συνάπτουν σχέσεις με κατά πολύ μεγαλύτερούς τους αναζητώντας μία εύκολη λύση για να καλύψουν τα πάγια έξοδά τους αλλά και να ικανοποιήσουν τις ακριβές επιθυμίες τους με αντάλλαγμα λίγη… συντροφιά.

Ένα είναι σίγουρο…

Πρόκειται για μια νέα κοινωνική τάση που αποκτά χαρακτηριστικά «μόδας».

Για μια μεγάλη μερίδα του κόσμου οι σχέσεις αυτές θεωρούνται σχέσεις εκμετάλλευσης, σχέσεις περίπου πορνείας. Οι άμεσα εμπλεκόμενοι δε συμφωνούν με αυτόν τον όρο.

daddy7

Σε μέρη ειδικά, όπου τα δίδακτρα είναι πολύ ακριβά και τα φοιτητικά δάνεια φαντάζουν όνειρο απατηλό, το κενό έρχονται να καλύψουν πρόθυμοι «μπαμπάδες από ζάχαρη» που καλύπτουν τις σπουδές και το γενικό κόστος ζωής νεαρών που θέλουν να σπουδάσουν με αντάλλαγμα λίγη συντροφιά. Ειδικά σάιτ γνωριμιών που λειτουργούν και ως γραφεία συνοικεσίων, φέρνουν σε επαφή τους υποψήφιους «sugar daddies» με τα «sugar babies».

Ο sugar daddy και η sugar mama έρχονται να προσφέρουν διεξόδους και εύκολες λύσεις αναλαμβάνοντας μέρος ή το σύνολο των οικονομικών υποχρεώσεων ενός νεαρού ατόμου κατά την περίοδο των σπουδών του. Και οι δύο πλευρές αποποιούνται τον όρο πορνεία και τονίζουν ότι πρόκειται για μία οικονομική συναλλαγή, για ένα φιλικό διακανονισμό που κρατάει ικανοποιημένες και τις δύο πλευρές. Όπως σπεύδουν να εξηγήσουν, δεν συνεπάγεται ότι θα αναπτυχθεί απαραίτητα σεξουαλική σχέση. Προτιμούν τους όρους αφοσίωση, φιλία, οικονομική συμφωνία για να περιγράψουν την ιδιαίτερη σχέση που έχει αναπτυχθεί ανάμεσά τους.

Το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϋ έχει τα «πρωτεία» με 300 φοιτήτριες να γράφονται σε γνωστή ιστοσελίδα στις αρχές του 2016. «Η Αυστραλία πληρώνει το βάρος των φοιτητικών χρεών, πολλοί απόφοιτοι αντί να τα αποπληρώσουν φεύγουν σε άλλες χώρες», λέει ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του συγκεκριμένου σάιτ. «Ένας Sugar Daddy είναι μια εξαιρετικά εναλλακτική συγκριτικά με τη συσσώρευση χρεών, επιτρέποντας στα Sugar Babies να αποφοιτήσουν χωρίς χρέη».

Ακολουθούν ενδεικτικά μερικές περιπτώσεις «sugar babies» που προσέφεραν ευχάριστα την συντροφιά τους για λίγα δώρα, λίγες διακοπές και πολλή καλοπέραση στους… μέντορες τους.

Η 20χρονη που βγαίνει με μεγαλύτερους άντρες με αντάλλαγμα ακριβά δώρα

daddy1

Η 20χρονη φοιτήτρια Colver Pittilla, παρά το νεαρό της ηλικίας, δηλώνει απογοητευμένη από τους άντρες της ηλικίας της και «ψηφίζει» δαγκωτό άντρες μεγαλύτερης ηλικίας που την λούζουν με λεφτά και δώρα και την πηγαίνουν σε top εστιατόρια. Η Clover διαφημίζει online τον εαυτό της ως «sugar baby» και από το 2014 έχει βγει ραντεβού με 11 άνδρες μεγαλύτερους σε ηλικία.

«Είχα έντεκα sugar daddies μέχρι στιγμής, μεταξύ αυτών οι τρεις ή τέσσερις ήταν σοβαροί», λέει η ίδια. «Τα αγόρια δεν κάνουν τίποτα άλλο παρά να σε μπερδεύουν. Τουλάχιστον αν ένας sugar daddy ραγίσει την καρδιά μου, μπορώ να ξεχαστώ με το καινούριο μου ζευγάρι παπούτσια Manolo Blahnik» λέει χαρακτηριστικά.

Η Colver Pittilla έφτιαξε προφίλ στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα με παρότρυνση των φίλων της, οι οποίοι επέμεναν πως χρειαζόταν έναν πιο ώριμο άνδρα στη ζωή της από τον οποίο θα της έμεναν τουλάχιστον τα ωραία δώρα ή τα ακριβά εστιατόρια, αν δεν προχωρούσε η σχέση καλά. Όμως δεν πηγαίνει διακοπές μαζί τους, αν και της το έχουν προτείνει γιατί φαντάζεται ότι εκείνοι θα ήθελαν και σεξ. «Δεν είμαι σε φάση που θέλω έναν τέτοιο διακανονισμό», εξηγεί.

Ένας από τους συνοδούς της προθυμοποιήθηκε να πληρώσει τα δίδακτρα μέχρι να πάρει το πτυχίο της και να της δώσει και ένα δικό της διαμέρισμα στο Λονδίνο, αλλά εκείνη έκανε αρνήθηκε γιατί φοβόταν ότι αυτό θα συνοδευόταν από άλλους είδους υποχρεώσεις από την μεριά της.

Η φοιτήτρια με τους 10 «sugar daddies» και ο έρωτας

daddy2

Η 27χρονη Lara χρησιμοποιούσε το διαβόητο σάιτ γνωριμιών για τρία χρόνια προκειμένου να πληρώνει τα δίδακτρα της. «Όταν μετακόμισα στο Λονδίνο έπαθα σοκ με το κόστος ζωής. Όλα ήταν τόσο ακριβά» λέει η ίδια. Η Lara έκανε σχέσεις με 10 «sugar daddies» και σήμερα έχει σχέση με έναν από αυτούς, έναν 36χρονο οικονομολόγο. Η ίδια λέει ότι της στέλνει 1.000 λίρες το μήνα για να πληρώνει τις σπουδές της, ο ίδιος πληρώνει το ενοίκιο της και τα καθημερινά της έξοδα. Επίσης πλήρωσε ένα ταξίδι της στην Ταιλάνδη και στην Ελλάδα και πληρώνει τη δασκάλα της γιόγκα.

Ο 24χρονος άνεργος με τον 56χρονο «ευεργέτη»

daddy3

Ο Edward Oliver μπορεί να είναι άνεργος αλλά ζει μες την χλιδή και την πολυτέλεια. Ο 24χρονος Λονδρέζος μετράει δύο χρόνια «σχέσης» με 56χρονο διαζευγμένο και πατέρα ενός παιδιού και στο διάστημα αυτό αποπλήρωσε το σπουδαστικό δάνειό του -έχει πτυχίο μάρκετινγκ από το Πανεπιστήμιο του Kingston- πληρώνει τακτικά το ενοίκιό του και, όπως ξεκαθαρίζει, στις διακοπές τους κοιμούνται πάντα σε ξεχωριστές κρεβατοκάμαρες.

«Είναι η μεγαλύτερη σχέση με sugar daddy που είχα ποτέ», λέει ο Oliver, επιμένοντας πως με τον 56χρονο τον συνδέει αποκλειστικά μακροχρόνια φιλία και μια οικονομική συμφωνία. «Αρχίσαμε να συναντιόμαστε μια φορά την εβδομάδα αλλά όταν έφυγε από μια άλλη σχέση περνούσαμε ολοένα και περισσότερο καιρό μαζί. Νομίζω πως αρχικά αναζητούσε μια σεξουαλική σχέση αλλά όσο γνωριζόμασταν όλα μεταξύ μας εξελίχθηκαν εντελώς πλατωνικά. Είμαι άνεργος αλλά κατά κάποιο τρόπο αντιμετωπίζω αυτή τη σχέση μας σαν δουλειά».

Μερικές φορές τον βοηθάω στη δουλειά του και ορισμένες μέρες με αγχώνει πολύ η προσπάθεια να είναι διαρκώς χαρούμενος. Σε αντάλλαγμα ωστόσο έχω πληρωμένο το νοίκι μου, χαρτζιλίκι 2.600 ευρώ, τακτικές διακοπές που διαρκούν έως ένα μήνα τη φορά και γυρίζουμε τον κόσμο σε ξενοδοχεία πέντε αστέρων και ταξιδεύοντας πολυτελώς» συνεχίζει.

Ο Oliver, που δηλώνει bisexual, γνώρισε τον 56χρονο «ευεργέτη» του σε ιστοσελίδα που ειδικεύεται σε sugar baby σχέσεις. Σύμφωνα με τη Daily Mail, στην εν λόγω ιστοσελίδα είναι εγγεγραμμένα μισό εκατομμύριο sugar babies στη Βρετανία ενώ 73.000 sugar daddies και 12.000 sugar mamas αναζητούν μέσω αυτής διακριτική συντροφιά.

Η 18χρονη Maya και η «καριέρα» της ως «sugar baby»

daddy4

Η 18χρονη Maya δέχεται χρήματα, δώρα και προσκαλείται σε ακριβές εξόδους για να περνά χρόνο με μεγαλύτερους άνδρες. «Αν ξεμείνω από μονάδες στο κινητό μου γράφω online δυο κουβέντες και εμφανίζονται 100 άτομα πρόθυμα να πληρώσουν γι’ αυτό», περιγράφει στη Daily Mail, «αυτή τη στιγμή είμαι σε μια BMW με ένα ραντεβού μου, θα με αφήσει στο σπίτι της μαμάς μου».

Η Maya άρχισε την «καριέρα» της ως Sugar Baby πριν λίγους μήνες και έχει ήδη προσφέρει τις «υπηρεσίες» της με αντάλλαγμα πολλά ακριβά δείπνα, ταξίδια εντός Αυστραλίας και βόλτες με ωραία αυτοκίνητα. Οι άνδρες που θέλουν τη συντροφιά της μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί της, να της πληρώσουν το εισιτήριο για να τους επισκεφθεί ή και να ταξιδέψουν εκείνοι στην πόλη της και να τη βγάλουν έξω.

Η Maya έμαθε για την ιστοσελίδα μέσω της οποίας βρίσκει πελάτες όταν ένας φίλος της την είδε στην εκπομπή της Oprah Winfrey και αστειεύτηκε πως θα έπρεπε να το κάνει κι εκείνη. Αρχικά η 18χρονη δεν τον πήρε στα σοβαρά αλλά ύστερα από σκέψη έκανε την εγγραφή της. Όπως περιγράφει, οι Sugar Daddies είναι εμφανίσιμοι κι έχουν πάντα πολλά λεφτά. «Ένας μου πρότεινε να ταξιδέψουμε στη Μελβούρνη για να κοιμηθώ μαζί του, αλλά εγώ δεν κάνω τέτοια πράγματα», ξεκαθαρίζει.

Ταξίδεψε 5.000 μίλια για να γνωρίσει τον sugar daddy

daddy5

Η Lauren Levy, 35 ετών, ταξίδεψε 5.000 μίλια για να γνωρίσει από κοντά τον δικό της sugar daddy τον οποίο γνώρισε διαδικτυακά και από εκείνη τη στιγμή ταξιδεύουν μαζί σε όλον τον κόσμο με εκείνον να πληρώνει εξ ολοκλήρου τα έξοδα. Έχουν επισκεφθεί τρεις χώρες σε 10 μήνες με εκείνον να αναλαμβάνει το κόστος του πολύμηνου ταξιδιού που του στοίχισε περίπου 35.000 δολάρια. Μαζί ταξίδεψαν σε Άμστερνταμ, Ντουμπάι και Ταϊλάνδη. Η ίδια δηλώνει ότι είναι αστείος και περνάει καλά μαζί του ενώ την πάει στα καλύτερα εστιατόρια και σε ξενοδοχεία πολλών αστέρων. Όσο για το αν έχουν υπάρχει κάτι παραπάνω μεταξύ τους; Υποστηρίζουν ότι δεν έχουν σχέση απλά τους αρέσει να ταξιδεύουν μαζί.

Η νεαρή που γυρνάει τον κόσμο με όλα τα έξοδα πληρωμένα

ΤΑΞΙΔΙ

Η Monica Lynn, μέχρι τα 25 της, δεν είχε φύγει από την Αμερική. Η τσέπη της δεν της επέτρεπε να κάνει ταξίδια μέχρι που έκανε εγγραφή σε ένα σάιτ γνωριμιών και κάποιος «ευεργέτης» προθυμοποιήθηκε να της πληρώνει τα έξοδα για να γνωρίσει τον κόσμο. Κάποια στιγμή γνώρισε έναν ιταλό επιχειρηματία με τον οποίο ταίριαξαν, όπως λέει, από την πρώτη στιγμή κι έτσι αποφάσισαν να κάνουν τα ταξίδια τους παρέα αλλά και να γίνουν μονογαμικοί τύποι.

 

 

www.athensmagazine.gr

Loading