• 30 Μαΐου, 2024

Breaking News :

Vinkmag ad

Τα κριτήρια για το νέο Κοινωνικό Παντοπωλείο στο Δήμο Φαιστού.

Vinkmag ad

Ο Δήμος Φαιστού στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής και με βασικό σκοπό την προώθηση της κοινωνικής συνοχής, την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού προχωράει στη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου του προκειμένου να στηρίξει τους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας.petrak

Όσοι πολίτες του Δήμου Φαιστού επιθυμούν να συμπεριληφθούν στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου θα πρέπει να προσέλθουν στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Φαιστού στις Μοίρες (τηλ.2892340217), καθημερινά έως 31 Ιανουαρίου να καταθέσουν τα κάτωθι δικαιολογητικά:
1. Αίτηση του ενδιαφερομένου(παρέχεται από την υπηρεσία)
2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
3. Φωτοτυπία κάρτα ή κάρτες ανεργίας σε ισχύ
4. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου σε ισχύ.
5. Αντίγραφο του Ε1 και Ε9 ή βεβαίωση από τη Δ.Ο.Υ περί μη υποχρέωσης καταβολής δήλωσης και αναλυτική κατάσταση χρεών από την αρμόδια Δ.Ο.Υ
6. Βεβαίωση μονίμου κατοικίας ή λογαριασμό ΔΕΚΟ
7. Κοινωνική έρευνα η οποία να συνοδεύεται από τα αντίστοιχα δικαιολογητικά
για να πιστοποιείται η αναπηρία ή η αρρώστια ή η διάσταση ή η μονογονεϊκότητα ή πολυτεκνία κλπ.
Οι δικαιούχοι των προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου θα καθορίζονται από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου σύμφωνα με τα κριτήρια που έχει συμφωνήσει σχετικά η επιτροπή. Τα δικαιολογητικά των δικαιούχων θα συγκεντρώνονται και θα αξιολογούνται από τον υπεύθυνο κοινωνικό λειτουργό, όπως απαιτείται από τις αρχές προστασίας προσωπικών δεδομένων και όπως αρμόζει στο σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και διατήρηση της ανωνυμίας. Τα δικαιολογητικά των δικαιούχων θα επανεξετάζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα και η σχετική λίστα θα λαμβάνει την έγκριση της επιτροπής.
Στο πλαίσιο της λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου θα διανέμονται δωρεάν σε συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού :
1)Τυποποιημένα τρόφιμα μακράς διάρκειας
2)Είδη Ατομικής Υγιεινής και καθαριότητας
3)Είδη βρεφανάπτυξης
4)Νωπά τρόφιμα (εφόσον αποκτηθούν οι κατάλληλες δομές)
5)Είδη ένδυσης
Δικαιούχοι του προγράμματος είναι:
1. Έλληνες κάτοικοι του Δήμου
2. Ομογενείς κάτοικοι του Δήμου
3. Αλλοδαποί που αποδεδειγμένα κατοικούν στο Δήμο μας και διαθέτουν άδεια
παραμονής και θεωρημένο διαβατήριο.
Κύριο κριτήριο ένταξης των ενδιαφερομένων στο πρόγραμμα είναι το εισόδημα ενώ θα λαμβάνονται υπόψη παράγοντες όπως η οικογενειακή κατάσταση, τα κοινωνικά προβλήματα, η ανεργία , προβλήματα υγείας και αναπηρίες.
Τα οικονομικά κριτήρια για τη συγκεκριμένη παροχή είναι τα εξής :
• 2 άτομα 5.500,00 €
• 3 άτομα 6.700,00 €
• 4 άτομα 7.900,00 €
• 5 άτομα και άνω 9.100,00 €
Σε ειδικές περιπτώσεις και εφόσον το επιτρέπει η επάρκεια σε είδη του Κοινωνικού Παντοπωλείου, η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, δύναται να εισηγείται στην επιτροπή ελέγχου αιτιολογημένα την ενίσχυση ωφελουμένων και πέρα από τα ανωτέρω οικονομικά κριτήρια. Τα ανωτέρω κριτήρια δύναται να αναπροσαρμοστούν με νέα απόφαση, σύμφωνα με τις εκάστοτε επικρατούσες συνθήκες αλλά και τις πραγματικές δυνατότητες του Κοινωνικού Παντοπωλείου.
Η Δήμαρχος Φαιστού σε σχετική δήλωση της αναφέρει: « Ο Δήμος Φαιστού τα τελευταία τρία χρόνια βρίσκεται δίπλα σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, μοιράζοντας τρόφιμα κάθε Πάσχα στην καθιερωμένη πλέον εβδομάδα «Κοινωνικής Αλληλεγγύης» καθώς και κάθε Χριστούγεννα με την «Φάτνη Προσφοράς». Οι ανάγκες συνεχώς αυξάνονται γι’ αυτό προχωράμε στην λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Φαιστού και καλούμε όσους συμπολίτες μας έχουν ανάγκη να προσέλθουν στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Μετά τη λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου, κρίνουμε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη για τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου».

 

Loading

  Read Previous

  ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΕΝΙΟΣ ”Κι’αν προσπαθώ”

  Read Next

  Με άρωμα Κρήτης η Εθνική Γυναικών με Ρουμανία

  Leave a Reply

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  Most Popular