Τα μανιτάρια «θέρισαν» την οικογένεια στη Μεσαρά- Σε σοβαρή κατάσταση το ένα από τα μέλη της
manitaria

Τα μανιτάρια που κατανάλωσε η οικογένεια από τη Μεσαρά, τη «θέρισαν», με αποτέλεσμα τα μέλη της να βρεθούν στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου
Η διάγνωση για όσα έπαθαν είναι η δηλητηρίαση. Μάλιστα για την 85χρονη που έφαγε από τα μανιτάρια, η κατάσταση είναι πιο σοβαρή, αφού εχει υποστή νεφρικη ανεπάρκεια και υποστηρίζεται μηχανικά.

Στη ΜΕΘ αλλά σε καλύτερη κατάσταση νοσηλεύονται τα άλλα τρία μέλη από την οικογένεια, τα οποία δείχνουν σημάδια βελτίωσης. Για τα συγκεκριμένα μέλη της οικογένειας αυτό που επισημαίνεται είναι πως τα ζωτικά τους όργανα δεν έχουν υποστεί βλάβες.

Υπενθυμίζεται ότι ολα ξεκίνησαν το βράδυ της περασμένης Κυριακής όταν η οικογένεια μαγείρεψε μανιτάρια, τα οποία είχε βρει ο πατέρας, πολύ έμπειρος σ΄ αυτά, τα έλεγξε και η γιαγιά επίσης έμπειρη. Τα μαγείρεψαν, καθώς πίστευαν ότι ήταν Αγκαθίτες.

Το επόμενο πρωί η μητέρα της οικογένειας, παρουσίασε ζαλάδες, πήγε σε γιατρό, στον οποίο δεν είπε κάτι για τα μανιτάρια, και διέγνωσε γαστρεντερίτιδα και πήγε στο σπίτι της. Το ίδιο βράδυ, τα συμπτώματα εμφανίστηκαν σοβαρότερα στις γυναίκες της οικογένειας (γιαγιά και μητέρα) και ελαφρότερα στους άνδρες (πατέρα και γιο)

Το πρωί η μητέρα μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας, όπου οι έλεγχοι στο αίμα έδειξαν σοβαρό πρόβλημα και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο εφημερεύον νοσοκομείο του Ηρακλείου.

Συγχρόνως και από το χωριό έφυγαν τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας για το ίδιο νοσοκομείο.