25 C
Αθήνα
2 Οκτωβρίου, 2023
Dream fm 90,7
HTML tutorial
Κρήτη

Τα μάθατε;;; Κλείνει ο δρόμος Ηράκλειο Μεσαρά για 15 ημέρες

dromos mesaras tounel

Κλείνει ο νέος δρόμος της Μεσσαράς, αμέσως μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, για ένα δεκαπενθήμερο, με σκοπό να προχωρήσουν σημαντικές εργασίες που εκκρεμούν και είναι κρίσιμο να ολοκληρωθούν εγκαίρως μετά και το έγγραφο –«φωτιά» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που κλιμακώνει αφόρητα την πίεση για την εμπρόθεσμη παράδοση του έργου.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει γίνει, ο δρόμος πρόκειται να κλείσει στο σύνολό του από τις 10 έως τις 25 Ιουλίου, προκειμένου να τακτοποιηθούν κρίσιμες εργοταξιακές εκκρεμότητες που βρίσκονται στο «κόκκινο» και πρέπει να τελειώσουν καθώς το έργο εξελίσσεται κυριολεκτικά στην κόψη του ξυραφιού, και μια πιθανή  ανατροπή μπορεί να τινάξει τα πάντα στον αέρα.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει γίνει, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Δήμων Γόρτυνας και Φαιστού, ο δρόμος θα κλείσει στις 10 του μήνα ή το αργότερο στις 12 προκειμένου να διασφαλιστούν και οι αναγκαίες εγκρίσεις.

Στις δύο εβδομάδες που ο δρόμος θα κλείσει, από το ύψος του κυκλικού κόμβου της Αγίας Βαρβάρας μέχρι τον ισόπεδο κόμβος Καστελλίου-Μοιρών, ο εργοταξιακός σχεδιασμός προβλέπει την τοποθέτηση αντιολισθηρού τάπητα και αρμών στις γέφυρες, όπως επίσης και πρόσθετες ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες της σήραγγας.

Παράλληλα θα πρέπει να ολοκληρωθούν και οι κόμβοι της Γέργερης και του Πρινιά. Όπως είναι γνωστό, υπάρχουν εκκρεμότητες, οι οποίες αφορούν την αποκατάσταση αστοχιών που είχαν εμφανιστεί τους προηγούμενους μήνες που γίνεται προσπάθεια να αντιμετωπισθούν.

Η εμπρόθεσμη ολοκλήρωση των έργων αυτών είναι ένα ακόμα κρίσιμο στοίχημα για τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης, που έχει το συντονισμό υλοποίησης του μεγάλου έργου το οποίο βρίσκεται σε μια εξαιρετικά δύσκολη καμπή, καθώς οδεύει στην τελική ευθεία της υλοποίησής του.

Όπως έχει γράψει η «Π», το έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ουσιαστικά έχει βάλει τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι στον ΟΑΚ, καθώς ζητά εξηγήσεις σε σχέση με την εξέλιξη των εργασιών. Ειδικότερα βάση του εγγράφου, θα πρέπει μέχρι τις 6 Αυγούστου να απαντηθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τι εργασίες έχουν γίνει, ποιες εκκρεμούν και πότε θα ολοκληρωθούν, γεγονός που κλιμακώνει αφόρητα την πίεση για την εμπρόθεσμη παράδοσή του.

Και μπορεί οι εργασίες να έχουν δρομολογηθεί και να εκτιμάται ότι ως το τέλος του Αυγούστου όλα θα είναι έτοιμα, όμως είναι προφανές ότι μια ενδεχόμενη απρόσμενη ανατροπή, μπορεί να σηματοδοτήσει εξαιρετικά δυσάρεστες εξελίξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, το έργο εξελίσσεται σε μια διαδικασία αυστηρής επιτήρησης, και για τον σκοπό αυτό βρέθηκε στο Ηράκλειο τις προηγούμενες μέρες ο γενικός διευθυντής συγκοινωνιακών υποδομών και μεταφορών του Υπουργείου Υποδομών κ. Γ. Καρνέσης, ο οποίος παρακολουθεί στενά την πορεία υλοποίησης των έργων που εκκρεμούν και την προτεραιοποίηση των στόχων που έχουν τεθεί για την έγκαιρη ολοκλήρωσή του.

 

Πηγή: patris.gr

Related posts

Πανελλαδικές: Τα θέματα στη Βιολογία

907@dreamfm.gr

ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΡΙΟ Α.Σ.ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ

907@dreamfm.gr

Νεκρή χελώνα καρέτα καρέτα στην παραλία του Κόκκινο Πύργου (Φωτογραφίες)

907@dreamfm.gr

Leave a Comment