• 23 Ιουνίου, 2024

Τα… σπασμένα υδραυλικά στα εξοχικά και η έξοδος του Πάσχα

Vinkmag ad

Την ίδια ώρα οι έλεγχοι των σωμάτων ασφαλείας συνεχίζονται έτσι ώστε να αποτραπούν άσκοπες μετακινήσεις αφού όπως διαπιστώθηκε το Σαββατοκύριακο δεν ήταν λίγοι εκείνοι που βγήκαν από το σπίτι τους χωρίς κάποιον ιδιαίτερο λόγο. Μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν κοπεί πάνω απο 450 πρόστιμα των 150 ευρώ ενώ το περασμένο Σάββατο είχαν κοπεί πάνω από 1000. Περίπου 1500 προστίμα κόπηκαν το Σαββατοκύριακο με τους πιο απείθαρχους να εντοπίζονται σε Αττική, Κρήτη και Ιόνια νησιά.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά οι επόμενες δυο εβδομάδες αποτελούν ένα μεγάλο κρας τεστ για ολόκληρη την κοινωνία ενώ ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει την έξοδο πολιτών για τα χωριά τους εν όψει της Μεγάλης Εβδομάδας γιατί όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς «δεν υπάρχει ζήτημα εκδρομέων», για να επισημάνει: «Οι επόμενες δύο εβδομάδες είναι το πρώτο κρίσμο crash test . To πρώτο , το τονίζω καθώς δεν πρέπει να θεωρηθεί πως η περιπέτεια στην οποία έχει μπει η πατρίδα μας θα τελειώσει σύντομα». Παράλληλα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε ότι: «Οι προσπάθειες περιορισμού της πανδημίας συνεχίζονται σε καθημερινή βάση».

Ήδη όπως έχει ανακοινωθεί από την κυβέρνηση το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας των καταστημάτων παίρνει παράταση μέχρι τις 11 Απριλίου ενώ κλειστές θα μείνουν και οι εκκλησίες, με εξαίρεση τη διαδικτυακή μετάδοση από ίδιο μέσο και με το προβλεπόμενο προσωπικό ασφαλείας.

Την ίδια ώρα συναγερμός έχει σημάνει σε Δυτική και Ανατολική Μακεδονία όπου αύξηση παρουσιάζουν θύματα και κρούσματα. Την περιοχή επισκέφτηκε κυβερνητικό κλιμάκιο ενώ δραματικές εκκλήσεις απευθύνουν οι τοπικές αρχές να διατηρηθούν αυστηρά τα περιοριστικά μέτρα. Παράταση για μια εβδομάδα και για προληπτικούς καθαρά λόγους θα ισχύσει σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά για τους κατοίκους της Δραγασιάς και της Δαμασκηνιάς στην Κοζάνη, βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων της περιοχής.

Μετά την επίσκεψή του τόσο στην περιοχή του Βοίου Κοζάνης, αλλά και στον Εχίνο, ο κ. Χαρδαλιάς είπε ειδικά για τον τελευταίο «επικαιροποιήσαμε το σχέδιο δράσης στην ευρύτερη περιοχή» απευθύνοντας ευχαριστίες στους δημάρχους και τους περιφερειάρχες των δύο περιοχών αντίστοιχα, για τη «δυσανάλογη ευθύνη» που ανέλαβαν. «Είμαι περήφανος για τον καθένα από τους κατοίκους της Δαμασκηνιάς, της Δραγασιάς και του Εχίνου» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς αναφορικά με τη συμμόρφωσή τους στα μέτρα αυτοπεριορισμού, ενώ γνωστοποίησε ακόμη πως τέσσερα ειδικά συνεργεία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας επισκέφθηκαν σήμερα τους νομούς Ξάνθης, Κομοτηνής και Έβρου, λαμβάνοντας 165 δείγματα από κατοίκους που είχαν επιστρέψει το τελευταίο διάστημα από το εξωτερικό.

Οι τελευταίοι θα παραμείνουν στα ξενοδοχεία και σήμερα με βάση τα αποτελέσματα των δειγματοληπτικών ελέγχων θα τεθούν κάποιοι, αν χρειαστεί σε καραντίνα, καθώς «τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα. Τα δύσκολα είναι μπροστά μας».

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=Vl13mB5z0Q0&feature=emb_title

Πηγή

Loading

  Read Previous

  Στους 40 οι νεκροί από κορωνοϊό – Έκτο θύμα από την Καστοριά

  Read Next

  Παραδόθηκαν στα νοσοκομεία οι πρώτες τρισδιάστατες μάσκες που κατασκεύασε στην Κρήτη το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

  Leave a Reply

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  Most Popular