Τάδε έφη … Ψαραντώνης #2!!! Ακόμα 12 φοβερά ανέκδοτα που του χρεώνουν!
psarantonis-2

Αφού είδαμε ότι σας άρεσαν τα ανέκδοτα που «ξετρυπώσαμε»  και που αφορούν στον Ψαραντώνη, σας ετοιμάσαμε ένα δεύτερο μέρος με 12 ακόμη ανέκδοτα τα οποία, όπως ισχυρίζονται πολλοί αποτελούν γεγονότα.

1) Πάει ο Ψαραντώνης σε ένα γλέντι, με το αγροτικό φορτωμένο γερά-γερά, με όργανα, ενισχυτές, μεγάφωνα κτλ. Στο δρόμο του κάνει σήμα ένας τροχονόμος να σταματήσει, αλλά αυτός συνεχίζει χωρίς να σταματήσει. Τον παίρνει στο κυνήγι ο τροχονόμος με την μηχανή και τον σταματάει λίγο πιο κάτω. Αφού, φυσικά, τον αναγνωρίζει, του λέει: – Καλά ρε Ψαραντώνη, γιατί δεν σταμάτησες όταν σου έκανα σήμα; Δεν με είδες; – Ξάνοιγά σε μωρέ που κουνούσες “κειά πέρα την χέρα σου, αλλά ήντα να κάμω, πού να σε βάλω… δεν θωρείς που’ναι φορτωμένο;!!

2) Μια μέρα, ο Ψαραντώνης βρίσκεται σε ένα εστιατόριο από αυτά… τα κυριλέ… Κάθεται, λοιπόν κι έρχεται ο σερβιτόρος να του δώσει τον κατάλογο. Κοιτάζει από δω, κοιτάζει απο κει κι ολα του φαίνονταν παράξενα, ως που πάει το μάτι του σε μια μακαρονάδα. Παραγγέλνει λοιπόν την μακαρονάδα και μετά απο ένα τεταρτάκι έρχεται ο σερβιτόρος κρατώντας ένα τεράστιο τετράγωνο πιάτο που είχε στη μία άκρη ένα κομματάκι μαϊντανό, στην άλλη άκρη λίγο κρεμμυδάκι και στη μέση μερικά μακαρόνια. Κοιταζει ο Ψαραντώνης το πιάτο, πιάνει το πιρούνι του, τα τρώει με δυο μπουκιές και λέει στο σερβιτόρο: – Καλά τα’ψησε… Πες του να τα βγάλει απ’το τσικάλι!!! (νομίζοντας ότι του τα έδωσε να τα δοκιμάσει!!)

3) Οδηγούσε ο Ψαραντώνης στο Ηράκλειο και κάποια στιγμή στρίβει σε μιά οδό στην οποία ο δρόμος ήταν στενός. Εκείνη την ώρα κατέβαινε ένας ταξιτζής. Φτάνουνε, λοιπόν πολυ κοντά και τ’αυτοκίνητά τους δεν χωρούσαν να περάσουν από το στενό. Λέει τότε ο ταξιτζής στον Ψαραντώνη: – Κάμε πίσω. Ο Ψαραντώνης του αποκρίνεται: – Εσύ κάμε πίσω. Αυτός ο διάλογος συνεχίστηκε για λίγο ακόμα και μετά και οι δύο σβήσανε τ’αυτοκίνητά τους και κάθονταν εκεί… ακίνητοι. Ο ταξιτζής πιάνει και βγάνει μια εφημερίδα και άρχισε να τη διαβάζει και τότε του λέει Ψαραντώνης: – Κουμπάρε, άνε τελειώσεις δώσε μου τηνε και μένα να τηνε διαβάσω!!!

4) Είναι ο Ψαραντώνης στο καφενείο και μπαίνει μέσα ένας φίλος του και του λέει: – Μρε συ Αντώνη, έλα να σου δείξω το καινούριο 4Χ4 που αγορασα. Σηκώνεται ο Ψαραντώνης, βγαίνει έξω, το ξανοίγει καλά-καλά από τη μιά, το ξανοίγει από την άλλη και του λεει: – Μρε Μανολιώ, ετσέ (δείχνοντας το μήκος του αυτοκινήτου) είναι 4, αλλά ετσέ (δείχνοντας το πλάτος) σε γελάσανε!!

5) Πάει ο Ψαραντώνης στο περίπτερο για τσιγάρα. Του δίνει ο περιπτεράς το πακέτο, το κοιτά αυτός καλά-καλά και διαβάζει: «Το κάπνισμα προκαλεί στείρωση» Το γυρίζει στον περιπτερά και του λέει: – Όϊ μρέ, δώ μου “κιονά με τον καρκίνο!!!

6) Οδηγάει ο Ψαραντώνης και περνάει ένα φανάρι με κόκκινο και τον σταματάει ένας τροχονόμος: – Ρε Ψαραντώνη δεν ξέρεις ότι δεν πρέπει να περνάς το φανάρι με κόκκινο; – Μρέ γκατέω το, μα εσένα δεν εθώρη (είδα) !!!

7) Ο Ψαραντώνης φτάνει στο αεροδρόμιο του Ηράκλειου, μετά από ένα πολύωρο αεροπορικό ταξίδι και μπαίνει σ’ένα ταξί. Κουρασμένος και άκεφος από το ταξίδι, δεν είχε όρεξη για κουβέντα και αντί να μιλήσει του ταξιτζή του κάνει νόημα με το χέρι να ξεκινήσει. Ο ταξιτζής που τον γνώρισε δεν του χάλασε το χατήρι. Σε όλο το δρομολόγιο ο Ψαραντώνης δεν μιλούσε αλλά με νοήματα έδειχνε στον ταξιτζή, πότε να στρίψει δεξιά, πότε να στρίψει αριστερά και πότε να πάει ευθεία. Κάποια στιγμή του κάνει νόημα να σταματήσει και επίσης με νοήμα τον ρωτάει τί χρωστάει. Αφού πλήρωσε τον ταξιτζή, ανοίγει την πόρτα να βγει και εκείνη την ώρα του λέει: – …και ό,τι `παμε… νερό κι αλάτσι (δλδ. συγχώραμε με για όσα σου’πα)

8) Μιλάει ο Ψαραντώνης στο τηλέφωνο με την γυναίκα του: – Γυναίκα, στείλε μου μωρέ τη φωτογραφία που είμαι…. έτσα! (και παίρνει την στάση της φωτογραφίας που εννοούσε)!!!!

9) Πρωί-πρωί ο Ψαραντώνης άρχισε να κάνει μερικά εξωτερικά μερεμέτια στο σπίτι του, ανεβασμένος σε μια σκάλα. Περνώντας ένας χωριανός του, θέλοντας να τονε παίξει (πειράξει) και του λέει: – Μρε Αντώνη, εμένα δε με κόφτει που θα πέσεις απ` τη σκάλα και θα σκοτωθείς. Μα να σπάσεις θέλεις την κεφαλή σου και θα γεμίσει ο τόπος άχερα. Και ο ετοιμόλογος Ψαραντώνης του απαντά: – Και “συ Μανώλη, πρωί-πρωί το φαΐ σκέφτεσαι;»

10) Ο Ψαραντώνης έπαιζε σε ένα γάμο. Μπροστά του είχαν μαζευτεί διάφοροι «χτυποπαλαμάκηδες» που τον σιγοντάριζαν. Ενας από αυτούς, όμως, χτυπούσε συνέχεια το μπεγλέρι του, νευρικά και εκτός ρυθμού. Αυτό εμπέρδευε και διόλιζε τον Ψαραντώνη, ο οποίος ξαφνικά σταματάει να παίζει και του λέει: – Κουμπάρε… ή εσύ θα παίζεις, ή εγώ!!

11) Χειμώνας, κρύο στ’Ανώγεια και είναι μαζεμένοι καμπόσοι στο καφενείο του Μίχαλου. Κάποια στιγμή ανοίγει η πόρτα να μπει μέσα ένας χωριανός και μαζί του τρυπώνει και ένας κάτης (γάτος). Θέλοντας ν’αρχίσουν τα πειράγματα, λέει ένας: – Αφού ο κάτης εμπήκενε αμοναχός του, είναι καλοτυχία για το μαγαζί και πρέπει να του βγάλουμε ένα όνομα. Να τον εβγάλουμε Μίχαλο (θέλοντας να πειράξει τον καταστηματάρχη). – Εεεε μααα… όνομα για κάτη είναι τούτονα; αποκρίνεται ο Μίχαλος. Εγώ λέω να τονε βγάλουμε Βασίλη (θέλοντας και αυτός με τη σειρά του, να πειράξει τον προηγούμενο). Τα πειράγματα, συνεχίστηκαν για λίγο ακόμα, έχοντας αρχίσει mantinades.grπλέον όλοι να συμμετέχουν για το ποιό όνομα πρέπει να βγάλουνε στον γάτο. Στην άκρη του καφενείου καθότας και ο Ψαραντώνης, που προσπαθούσε να ησυχάσει, αφού την προηγούμενη βραδιά έπαιζε μέχρι το πρωϊ σε γλέντι. Βλέποντας ο Μίχαλος, ο καφετζής, τον Ψαραντώνη να μην συμμετέχει, γυρνάει προς το μέρος του και του λέει: – Εσύ Αντώνη, απού δε μιλείς… πως λες να τονε βγάλουμε; Και ο Ψαραντώνης ενοχλημένος από την κατάσταση: – Εγώ λέω να τονε βγάλουμε…. όξω!!!

12) Είχε βραδιάσει και ο Ψαραντώνης, κατέβαινε καθυστερημένος από τ’Ανώγεια για να πάει να παίξει σ’ένα γάμο, την εποχή που γίνονταν τα γεγονότα στα Ζωνιανά, όταν ξαφνικά τον σταματάει ένα μπλόκο της αστυνομίας που έψαχνε για ναρκωτικά. – Μρε σεις, αφήστε με και “χω αργήσει για το γάμο… λέει ο Ψαραντώνης στους αστυνομικούς – Αδύνατον. Θα πρέπει να ελέγξουμε ολόκληρο το αυτοκίνητο, μήπως έχετε ναρκωτικά… του απαντάνε οι αστυνομικοί. Αγχωμένος και νευριασμένος ο Ψαραντώνης κάθεται στην άκρη και ανάβει ένα τσιγάρο, μέχρι να τελειώσουν τον έλεγχο. Μετά από λίγο, οι αστυνομικοί άρχισαν να ψάχνουν για ναρκωτικά στο χώρο της μηχανής με φακούς (αφού είχε νυχτώσει), όταν ξαφνικά σταματάει με τ’αυτοκίνητο του ένας χωριανός του που κατέβαινε και αυτός από τ’Ανώγεια. – Τί κάμεις εκειά Ψαραντώνη; τον ρωτάει, Και ο Ψαραντώνης διαολισμένος: – Δεν θωρείς; Service!!

 

Πηγή: http://blog.mantinades.gr