19.2 C
Αθήνα
28 Νοεμβρίου, 2023
Dream fm 90,7
HTML tutorial
ΚρήτηΕλλάδα

Το τέλος του δάκου υπόσχεται γεωπόνος από την Κρήτη με πατέντα για το τελειωτικό «χτύπημα» του

dakos1

Ο γεωπόνος – τυποποιητής Κώστας Αγγελιδάκης ετοιμάζει κύκλο σεμιναρίων για να βοηθήσει τους ελαιοπαραγωγούς

Σε μια τόσο καταστροφική χρονιά, ο γεωπόνος και τυποποιητής ελαιολάδου Κώστας Αγγελιδάκης κατάφερε, μέσα από πολλά πειράματα και διάβασμα ατελείωτων ωρών, να καταλήξει σε ένα δικό του σύστημα δολωματικού ψεκασμού καταπολέμησης του δάκου της ελιάς, που του έδωσε φέτος άριστα αποτελέσματα, με το δικό του παραγόμενο ελαιόλαδο να είναι βιολογικό και να είναι στο σύνολό του όχι πάνω από τρεις γραμμές.

Το μεγάλο μυστικό του γνωστού επιστήμονα και επιχειρηματία έγκειται στη δοσολογία μελάσας και εντομοκτόνου, αλλά και σε συγκεκριμένα βιολογικά και συμβατικά εντομοκτόνα, που εναλλάσσονται και χρησιμοποιούνται με πολύ μικρές ποσότητες νερού, κάτι που κάνει πανεύκολη την όλη διαδικασία, για τον ψεκασμό πολλών ελαιοδέντρων μέσα σε μία μέρα με τη χρήση μιας απλής ψεκαστήρας!

Μιλώντας χθες το απόγευμα στην εκπομπή “Κρήτη Σήμερα” της “ΚΡΗΤΗ TV” και τον Λευτέρη Κουμαντάκη, ο γεωπόνος Κωστής Αγγελιδάκης έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες πληροφορίες για το σύστημα αυτό, τονίζοντας ότι ξεκινάει τη διοργάνωση σεμιναρίων προς τους ενδιαφερόμενους ελαιοπαραγωγούς, που μπορούν να επικοινωνούν μαζί του στα τηλέφωνα 6936/163.751 και 6982/786.002.

«Έχω διαβάσει βιβλιογραφία σε πάρα πολλά ερευνητικά ιδρύματα. Και εκτός από το πάρα πολύ διάβασμα στο οποίο προχώρησα, εφάρμοσα και ψεκασμούς πειραματικά σε διάφορες δοσολογίες.

Βρήκα τη δοσολογία αυτή. Παρακολουθούσα, όμως, τον δάκο με προσωπικές παγίδες. Γιατί, χωρίς βλέπουμε το αποτέλεσμα του δολωματικού ή και των άλλων ψεκασμών με την παρακολούθηση άμεσα του εντόμου, δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό», είπε χαρακτηριστικά ο Κώστας Αγγελιδάκης.

Και στο πλαίσιο της εκπομπής, για του λόγου το αληθές, προβλήθηκαν και σχετικά βίντεο αλλά και φωτογραφίες από κτήμα του Κώστα Αγγελιδάκη στην περιοχή της Φοινικιάς. Η λήψη έγινε την πρώτη μέρα του Δεκέμβρη. «Όπως βλέπετε είναι πεντακάθαρες οι ελιές. Έβγαλα τρεις γραμμές λάδι σε όλο το κτήμα. Κι εγώ δεν το περίμενα αυτό το αποτέλεσμα. Και μάλιστα, επειδή κάποιες ελιές είχαν μικρή παραγωγή και δε με συνέφερε να τις μαζέψω, τις έδωσα σε κάποιον άλλο παραγωγό. Εκείνος όμως δεν πήγε άμεσα που του είπα. Πήγε μετά από δέκα μέρες. Και έβγαλε… δύο οξέα»!

Αλλά ακόμα και στα πέντε μέτρα από το κτήμα αυτό του κ. Αγγελιδάκη, υπήρχε ένα άλλο κτήμα που οι ελιές ήταν “διαλυμένες” από τον δάκο.

 

 

Πηγή

Related posts

Νέα τραγωδία: 25χρονος που πήδηξε από ταράτσα και βρήκε ακαριαίο θάνατο

907@dreamfm.gr

Σε Κρητικό ανήκει το αποκεφαλισμένο πτώμα που βρέθηκε στον Πειραιά

907@dreamfm.gr

Μεγάλος κίνδυνος να χαθούν επιδοτήσεις…το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου δεν έχει προσέλθει να κάνει την ενεργοποίηση.

907@dreamfm.gr

Leave a Comment