«Θα σας σφάξω!»- Επεισόδιο στην Κρήτη με ιδιοκτήτη καφετέριας που είδε το ΣΔΟΕ!
lefta xeri 1
Στο παρα ένα αποφεύχθηκε η σύρραξη με απρόβλεπτες συνέπειες στο Ρέθυμνο της Κρήτης όταν εφοριακοί πήγαν για έλεγχο σε γνωστή καφετέρια.

Το μικτό κλιμάκιο, επέλεξε να κάνει φορολογικό έλεγχο σε μεγάλη καφετέρια του Ρεθύμνου. Ελέγχοντας την ταμειακή διαπίστωσαν ότι εκείνη την ώρα το κατάστημα δεν είχε κόψει 8 αποδείξεις σε ισάριθμα τραπέζια. Μόλις ξεκίνησε η διαδικασία προστίμου – και προφανώς του 48ωρου «λουκέτου» στο μαγαζί – ο ιδιοκτήτης εξεμάνη συμφωνα με το iefimerida.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες άρχισε να απειλεί τους εφοριακούς ουρλάζοντας: «Θα σας σφάξω, φύγετε από εδώ». Προς στιγμήν απειλήθηκε σύρραξη με απρόβλεπτες συνέπειες. Ευτυχώς, το κλιμάκιο ελέγχου ήταν μικτό, ήταν παρών δηλαδή και άτομο από την Οικονομική Αστυνομία ο οποίος και «συνέτισε» τον έξαλλο ιδιοκτήτη, ο οποίος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί.

Μετά την έκρηξη που είχε κινδυνεύει με «λουκέτο» μέχρι και 1 μήνα καθώς κατηγορείται με την διάταξη για παρεμπόδιση φορολογικού ελέγχου.

Το μεσημέρι συμφωνα με το newmoney.gr σε έλεγχο από μικτό συνεργείο της ΓΓΔΕ συνοδεία ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας, σε  καφετέρια στο Ρέθυμνο, διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν κοπεί οκτώ αποδείξεις. Στην γνωστοποίηση των ευρημάτων ο καταστηματάρχης άρχισε να απειλεί, σύμφωνα, πάντα με όσα λέει η πλευρά των ελεγκτών, λέγοντας τους: “Φύγετε θα σας σφάξω”, ενώ προσπάθησε να εμποδίσει την συνέχεια του ελέγχου.

Το επεισόδιο δεν πήρε διαστάσεις γιατί παρευρίσκονταν και άνδρες της Αστυνομίας, ενώ στον επιχειρηματία δόθηκε προθεσμία λίγων ημερών για να ετοιμάσει την κατάθεσή του, όπου θα δίνει την δική του διάσταση των γεγονότων.

Οι εξηγήσεις θα δοθούν στην εφορία ενώ ο ευέξαπτος καταστηματάρχης αντιμετωπίζει ποινές κλεισίματος από πέντε μέρες έως έναν μήνα, βάσει του υπάρχοντος νομικού πλαισίου που ισχύει για τις περιπτώσεις παρεμπόδισης ελέγχου.