Η θάλασσα… «εξαφάνισε» παραλία στην Κρήτη
umbrella

Το κύμα έφτασε μέχρι και τις ταβέρνες και η φουσκοθαλασσιά διαμόρφωσε μοναδικές εικόνες

Μέχρι τις ταβέρνες έφτασε το κύμα στην Αγία Πελαγία όπου οι άνεμοι και η φουρτουνιασμένη θάλασσα έθεσε σε συναγερμό τους τοπικούς φορείς. Η φουρτούνα ήταν τόσο έντονη που η παραλία μοιάζει να έχει…«εξαφανιστεί» αφού η λεπτή λωρίδα γης καλύφθηκε από νερό και μια ομπρέλα παρασύρθηκε από τη θάλασσα.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Μονομετοχικής Ανώνυμης Εταιρείας του Δήμου Μαλεβιζίου Εύη Αποστολάκη: «η νύχτα ήταν πολύ δύσκολη καθώς όλο το βράδυ το προσωπικό της ΜΑΕΔΗΜ βρισκόταν σε επιφυλακή και φρόντισε ώστε να απομακρυνθεί εγκαίρως όλος ο εξοπλισμός, ομπρέλες και ξαπλώστρες, από την παραλία. Ευτυχώς δεν υπήρξαν απώλειες και άλλες συνέπειες. Η φουσκοθαλασσιά ήταν πιο έντονη στην Αγία Πελαγία, αλλά καταγράφηκε επίσης στη Λυγαριά και στην παραλία του Μονοναύτη. Το νερό της θάλασσας μάλιστα έφτασε πολύ κοντά στα καταστήματα.Όσοι διαθέτουν βάρκες έχουν ενημερωθεί ήδη και έχουν φροντίσει για αυτές αφού καταγράφονται άνεμοι».

Όπως μάλιστα πολλοί λένε με χιούμορ μετά την εικόνα που διαμορφώθηκε στην Αγίας Πελαγία σε λίγο «θα κολυμπάμε…στη στεριά». Πάντως μέχρι στιγμής οι άνεμοι στην Κρήτη δεν έχουν προκαλέσει άλλα προβλήματα.

 

(Τις φωτογραφίες και τα βίντεο ανήρτησε η Εύη Αποστολάκη)