• 14 Ιουλίου, 2024

Η θάλασσα “γεννά” τις καφέ κηλίδες λένε οι ειδικοί

Vinkmag ad

thalassa_160620_181038

«Θα περιμένουμε τις απαντήσεις, αλλά η πρώτη εντύπωση που έχουμε, η πρώτη εκτίμηση είναι ότι θα είναι αντίστοιχες των προηγούμενων ετών, που δεν προέκυψε τίποτα επιλήψιμο»

Στοίχημα τελικά η ανεύρεση καθαρής παραλίας;
Σε λίγες μέρες οι απαντήσεις για τα “σημάδια” που … έβγαλαν τους λουόμενους από τη θάλασσα!
Για … αυτές τις παραλίες είμαστε υπερήφανοι;
Καθησυχαστικοί για τις θάλασσες της Κρήτης είναι οι φορείς που ελέγχουν τα ύδατα και τις παραλίες, μετά τις συνεχόμενες καταγγελίες των λουομένων, που εδώ και μέρες βλέπουν κηλίδες με το καφέ (αηδιαστικό) χρώμα και για τις οποίες φοβούνται ότι είναι ρύπανση. Ένα φαινόμενο το οποίο έχει ανησυχήσει Έλληνες και ξένους παραθεριστές, καθώς ειδικά τις τελευταίες μέρες της άπνοιας και της μεγάλης ζέστης έχει οξυνθεί.

«Ξέρουμε ότι είναι αντιαισθητικό να το βλέπει ο κόσμος, αλλά εκείνο που μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα τώρα είναι ότι οι αντίστοιχες αναλύσεις μικροβιολογικές που έγιναν δεν έδειξαν κάτι το επιβλαβές» λέει ο λιμενάρχης κ.Σαϊτάκης που δήλωσε ότι αμέσως με το που ξεκίνησαν οι καταγγελίες το Λιμεναρχείο πήρε δείγματα από 4 θαλάσσιες περιοχές και έστειλε τα δείγματα για ανάλυση.

«Θα περιμένουμε τις απαντήσεις, αλλά η πρώτη εντύπωση που έχουμε, η πρώτη εκτίμηση είναι ότι θα είναι αντίστοιχες των προηγούμενων ετών, που δεν προέκυψε τίποτα επιλήψιμο» αναφέρει ο λιμενάρχης. Μάλιστα επισημαίνει ότι οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι «πρόκειται για κάτι φυτικό που γεννά η θάλασσα αυτή την εποχή και το οποίο μεν δεν είναι αισθητικά ωραίο, αλλά δεν είναι επιβλαβές».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πατρίς ανάλογη είναι η εκτίμηση και της Διευθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης η οποία κάνει συνεχώς δειγματοληπτικούς ελέγχους, τονίζει ο κ.Νίκος Καμπάνης.

«Σε καμία από τις δειγματοληψίες που κάναμε δεν πιάσαμε κάποιο μικροβιακό φορτίο. Ούτε στρεπτόκοκκο που αντέχει ούτε και κάτι άλλο» επεσήμανε ο κ. Καμπάνης και τονίζει ότι σε πολλές περιπτώσεις το έπιασαν το φαινόμενο στην εξέλιξή του. «Είχαμε καλά δείγματα και δεν βρήκαμε κάτι» δηλώνει, αλλά επισημαίνει ότι «δεν μπορεί να αποκλειστεί τίποτα».

 

 

www.cretalive.gr

Loading

  Read Previous

  Αποκαλυπτικό: Ιερόδουλες σε καυτό χορευτικό σε βιτρίνα του Άμστερνταμ – ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ (VIDEO)

  Read Next

  Πρόβατα, τσιπούρες και…δονητές στους πλειστηριασμούς…. Βγάζουν στο σφυρί ό,τι βρουν

  Leave a Reply

  Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  Most Popular