Θέλετε να “Ξεφουσκώστε” να χάσετε 3 με 4 κιλά, να γίνει η κοιλιά σας πιο επίπεδη χωρίς δίαιτα σε 10 ημέρες
gineka magio

Θέλετε να χάσετε 3 με 4 κιλά, να γίνει η κοιλιά σας πιο επίπεδη, να μπορέσετε να χωρέσετε στο παλιό – αγαπημένο σας παντελόνι; Κι όμως υπάρχει τρόπος!

Ναι, το παραδεχόμαστε! Αν και πολλές από εμάς τη χρειαζόμαστε, δυσκολευόμαστε να κάνουμε δίαιτα. Δεν μας είναι εύκολο να ακολουθούμε αυστηρή διατροφή που απαιτεί να προγραμματίσουμε τι θα ψωνίσουμε, πότε και τι θα μαγειρέψουμε, τι και πότε θα φάμε. Και προφανώς έχουμε δίκιο. Το να κάνουμε δίαιτα είναι δύσκολο. Ωραία, τώρα που διώξαμε τις ενοχές και νιώσαμε λίγο καλύτερα με τον εαυτό μας, ας δούμε τι άλλο μπορούμε να κάνουμε –εκτός από αυστηρή δίαιτα– για να χάσουμε 4 με 5 κιλά σε λίγες μέρες, ώστε να αισθανθούμε καλύτερα, να αποτοξινωθούμε και να ξεφουσκώσουμε.

 

Όχι στο αλάτι, ναι στα λαχανικά και στα φρούτα

Γνωρίζουμε όλες ότι για να ξεφουσκώσουμε και να αποτοξινωθούμε είναι σκόπιμο να πίνουμε πολλά υγρά και παράλληλα να αποφεύγουμε τα αλμυρά και τα βαριά φαγητά. Αυτή η γενική αντίληψη που έχουμε βασίζεται σε μια διατροφική αλήθεια: Το νάτριο (το αλάτι δηλαδή) προκαλεί κατακράτηση και ευνοεί το φούσκωμα, ενώ αντίθετα το κάλιο –όπως και το νερό (βασικά συστατικά των λαχανικών και των φρούτων)– ευνοούν τη διούρηση άρα το ξεφούσκωμα και την αποτοξίνωση. Επιπλέον, αυξάνοντας τα λαχανικά και τα φρούτα καταναλώνουμε πολλές φυτικές ίνες, που μας χορταίνουν, ενώ μειώνοντας τις αλμυρές τροφές –που είναι συνήθως οι πιο λιπαρές– χάνουμε και λίπος. Με τη βοήθεια των ειδικών στηριχτήκαμε στις παραπάνω διαπιστώσεις για να φτιάξουμε ένα πρόγραμμα διατροφής (δεν αποτελεί σε καμιά περίπτωση δίαιτα και δεν ενδείκνυται για να τηρούμε σε σταθερή βάση) το οποίο αποτελεί σύνολο διατροφικών οδηγιών που μπορούμε να ακολουθήσουμε για δέκα με δεκαπέντε ημέρες ώστε να χάσουμε κατά μέσο όρο δύο κιλά. Στη συνέχεια, μπορούμε για δέκα με δεκαπέντε ημέρες να επιστρέψουμε στη συνηθισμένη μας διατροφή (αποφεύγοντας τις υπερβολές) και έπειτα να επαναλάβουμε για άλλες δέκα με δεκαπέντε το πρόγραμμα «αποτοξίνωσης», για να χάσουμε άλλα δύο κιλά περίπου. Το τελικό αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί φυσικά από το βάρος και τη συμμόρφωσή μας.

 

Το πρόγραμμα

Πρόκειται για πρόγραμμα διατροφής σύμφωνα με το οποίο χρειάζεται να αυξήσουμε την πρόσληψη του καλίου και να μειώσουμε εκείνη του νατρίου. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να προτιμήσουμε κάποιες συγκεκριμένες τροφές, να αποκλείσουμε κάποιες άλλες και να ακολουθήσουμε κάποιες ειδικές συμβουλές στη μαγειρική.

 

Ας πούμε ναι σε: φρούτα, λαχανικά, πατάτες, όσπρια, λαδερά φαγητά, άπαχη πρωτεΐνη, λεμόνι, καρυκεύματα και μυρωδικά, όπως κρεμμύδι, σκόρδο, μαϊντανό, άνηθο, σέλινο, δυόσμο, βασιλικό.

 

Πιο συγκεκριμένα:

Φρούτα όπως: καρπούζι, πεπόνι, μπανάνα, κεράσια, μούσμουλα, ροδάκινα, βερίκοκα, που είναι όλα πλούσια σε κάλιο.

 

Λαχανικά όλων των ειδών (νωπά, στον ατμό ή ψητά) μαζί με κάρδαμο, ρόκα, μαϊντανό και σέλινο, που είναι επίσης πολύ καλές πηγές καλίου.

Πατάτες, κατά προτίμηση ψητές ή στον ατμό (tip: Όταν τις καθαρίσουμε, είναι σκόπιμο να μην τις αφήσουμε στο νερό).

 

Άπαχη πρωτεΐνη όπως: ασπράδι αυγού, στήθος κοτόπουλο χωρίς πέτσα, ψαρονέφρι, φέτα ψαριού, γαρίδες, ροδέλες καλαμαράκια.

 

Ας πούμε όχι σε: κονσέρβες, έτοιμο φαγητό, αρτοσκευάσματα (συμπεριλαμβανομένου και του ψωμιού), λιπαρά κρέατα και γαλακτοκομικά. Τα έτοιμα φαγητά και τα συσκευασμένα τρόφιμα περιέχουν μεγάλες ποσότητες αλατιού, που είναι η βασική πηγή πρόσληψης νατρίου. Όσον αφορά τα γαλακτοκομικά (γάλα, τυρί), αυτά για να μεταβολιστούν από τον οργανισμό χρειάζονται τετραπλάσια ποσότητα νερού απ’ αυτή που περιέχουν, οπότε και επιβαρύνουν το σώμα με κατακράτηση.