Θύελλες, σύννεφα και κατηγορίες πάνω από τον Δήμο Φαιστού
Κανείς δεν μπορούσε πριν τις εκλογές να υποθέσει το πόση ένταση και πόσα θέματα θα μπορούσαν να ανακύψουν με το Δήμο Φαιστού.faistou

Ο Δήμος βρίσκεται στο επίκεντρο, είτε με αφορμή κόντρες, είτε με αφορμή δηλώσεις, είτε με αφορμή δικαστικές διαμάχες, είτε με … λίγο απ’ όλα.

Αυτό συμβαίνει την τελευταία εβδομάδα κι απ’ ότι φαίνεται το τέλος σ’ αυτό το σίριαλ δεν θα έρθει σύντομα.

Ειδικά αυτό το διάστημα, το σίριαλ του Δήμου Φαιστού τα περιλαμβάνει όλα.

Κατ’ αρχάς η όλη ιστορία άρχισε από τον ΕΣΔΑΚ, όπου ο Δημοτικός Σύμβουλος και υποστηρικτής του νυν Δημάρχου Χάρης Κοκαράκης, έκανε λόγο για μαύρα χρήματα και δεκάδες χιλιάδες ευρώ, που έφευγαν κάτω από το τραπέζι για τον ΕΣΔΑΚ, από τα ταμεία του πρώην Δήμου Μοιρών.

Η κατάσταση προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις, με τον πρώην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργο Δουλγεράκη να ζητά την άμεση παρέμβαση Εισαγγελέα για το θέμα, την Αντιπολίτευση να ζητά έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο και τη Δημοτική Αρχή να σιωπά σε όλα και να μην παίρνει καμία απολύτως θέση.

Τη … σιωπή για το θέμα ήρθε να σπάσει όχι ο Δήμαρχος Γιώργος Αρμουτάκης, που στην ουσία βρέθηκε κατηγορούμενος από τον ίδιο τον άνθρωπο που τον στήριξς, αλλά από τον Χάρη Κοκαράκη, ο οποίος και απάντησε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι είπε μεν για μαύρες σακούλες και χρήματα κάτω από το τραπέζι, αλλά τελικά δεν το είπε και δεν το εννοούσε(διαβάστε περισσότερα για την ανακοίνωση εδώ).

Χρειάστηκε βέβαια να περάσουν τέσσερις ημέρες και να δημιουργηθεί ένας απίστευτος σάλος για το θέμα, έως ότου ο Χάρης Κοκαράκης απαντήσει … Σαββατόβραδο.

Πέραν αυτού όμως, το θέμα δεν θεωρείται λήξαν για το Δήμο Φαιστού. Διότι, εκτός από αυτή την ιστορία η οποία απασχόλησε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης και προκάλεσε σάλο ακόμα και στους κόλπους του ίδιου του ΕΣΔΑΚ, μία ακόμα υπόθεση έρχεται στο φως της επικαιρότητας, την οποία είχε αναδείξει με γραπτή επιστολή του που κοινοποίησε σε όλα τα Μέσα ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Φαιστού Γιάννης Φασομυτάκης (διαβάστε την επιστολή εδώ).

Η υπόθεση αφορά κατηγορίες για παράβαση καθήκοντος του Γιώργου Αρμουτάκη ως Δημάρχου Μοιρών, ψευδούς βεβαίωσης και απάτης κατά του Δήμου και των συμφερόντων του και πρόκειται να δικαστεί στις 17 Νοέμβρη από το Α’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλειου(διαβάστε περισσότερα εδώ).

Τα δύο γεγονότα δεν συνδέονται αλλά δεν μπορεί κανείς να παραγνωρίσει πως σε διάστημα λιγότερο από αυτό της μίας εβδομάδας, ο Δήμαρχος Φαιστού και πρώην Δήμαρχος Μοιρών βρίσκεται για δύο φορές στο επίκεντρο αρκετά αρνητικής δημοσιότητας και την Δευτέρα πρόκειται να βρεθεί αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη για αδικήματα που τον βαρύνουν και ακόμα δεν έχουν εκδικαστεί.

 

 

http://www.prismanews.gr/