Θλίψη σε όλη την Κρήτη: Μετά από 6 μήνες μεγάλων μαχών… Έσβησε το χαμόγελο της Βιργινίας…
virginia

Βιργινία, δεν υπάρχει πια…Μετά από 6 μήνες μεγάλων μαχών ,που έδωσε έχασε τον πόλεμο.

Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι τόσο νέα, τόσο φρέσκια, με τέτοια θέληση για ζωή, να δημιουργήσει πράγματα, να προσφέρει! 

Έσβησε το χαμόγελο της Βιργινίας...

Έφυγε λαβωμένη η Βιργινία Μανασάκη , αλλά μας δίδαξε όλους, με το θάρρος και το ήθος της, την αξιοπρέπειά της ,ως την τελευταία στιγμή της ζωής της.
Η αγαπημένη αντιπεριφερειάρχης της Κρήτης πέθανε πριν καν συμπληρώσει τα 43 της χρόνια- είχε γενέθλια στις 2 Φεβρουαρίου…- χτυπημένη από τον καρκίνο. Κι αφού όλο αυτό το διάστημα , είτε στο ΠΑΓΝΗ, είτε στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης που ήταν πήγε για μεταμόσχευση του μυελού των οστών…έκανε τα πάντα για να κρατηθεί στη ζωή. Και δίδοντας η ίδια θάρρος και κουράγιο στον Γιώργο, τα αγόρια της, στους δικούς της ανθρώπους. Οι οποίοι μέχρι την τελευταία ώρα ήταν μαζί της…
Χτυπημένη από τον καρκίνο , από το Καλοκαίρι που τον διέγνωσαν οι γιατροί, στάθηκε όρθια. Και κατάφερε να φτάσει στην μεταμόσχευση…όπου όλα έδειχναν να πηγαίνουν καλά…ώσπου τον εξασθενημένο οργανισμό της τον χτύπησε ένα μικρόβιο…Κι αυτό έφερε το τέλος…

Έσβησε το χαμόγελο της Βιργινίας...

Ξεχώρισε!

Η Βιργινία Μανασάκη- Ταβερναράκη τόσο στον επαγγελματικό στίβο όσο και στα κοινά ,που αναμείχθηκε ξεχώρισε! Για την εργατικότητά της, την οξυδέρκεια, τη συγκρότηση που είχε. Και κυρίως τη διορατικότητα να βλέπει μπροστά , να «διαβάζει» το μέλλον της Κρήτης για την οποία είχε όραμα και ιδέες. Ειδικά στον ενεργειακό τομέα ήταν αντικειμενικά εκείνη που προώθησε δράσεις και σχέδια πηγαίνοντας ένα μεγάλο βήμα μπροστά τον σχεδιασμό που υπήρξε και εγκρίθηκε.
Η Βιργινία Μανασάκη-Ταβερναράκη γεννήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου 1974 στο Ηράκλειο και ήταν το τρίτο παιδί του Μανώλη και της Χρυσούλας Μανασάκη. Αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Μοιρών και παντρεύτηκε τον μηχανικό Γιώργο Τεβερναράκη με τον οποίο απέκτησε δύο υπέροχα αγόρια.
• Το 1997 αποφοίτησε από την Πολυτεχνική σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης ως Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός.
• Το 1999 έγινε δεκτή με υποτροφία στο τμήμα μηχανικών περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης απ’ όπου και αποφοίτησε το 2000 ως κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στον έλεγχο ποιότητας και τη διαχείριση περιβάλλοντος.
• Εκπόνησε τη διδακτορική διατριβή με θέμα «Ανάλυση των εναλλακτικών τεχνολογιών αξιοποίησης βιοαερίου των ΧΥΤΑ και εξεύρεση βέλτιστου σεναρίου εφαρμογής» στον τομέα Υγειονομικής Μηχανικής του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης.
• Από το 1997 έως το 1999 εργάσθηκε ως συνεργάτης πολιτικός μηχανικός σε μεγάλη Τεχνική εταιρεία Δημοσίων και ιδιωτικών έργων.
• Το 1999 προσελήφθη μέσω διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π. στην Αναπτυξιακή Ηρακλείου (ΑΝ.Η. Α.Ε.) πρώην Ο.Α.Τ.Ε.Π. Α.Ε. με έδρα τις Αρχάνες, όπου και εργάσθηκε για τέσσερα έτη αρχικά στην υλοποίηση του προγράμματος “LeaderΙΙ” και στη συνέχεια στη σύνταξη των προτάσεων των προγραμμάτων Leader+ και Ο.Π.Α.Α.Χ. (Ολοκληρωμένα Προγράμματα Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου) καθώς και στην αξιολόγηση των προς ένταξη επενδυτικών σχεδίων.
• Το 2003 μετείχε με επιτυχία σε διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π. και επελέγη να στελεχώσει ως πολιτικός μηχανικός τον Ενιαίο Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (Ε.Σ.Δ.Α.Κ.). Προϊσταμένη του τμήματος Τεχνικής Υπηρεσίας με κύριο αντικείμενο την επίβλεψη και παρακολούθηση έργων στερεών αποβλήτων καθώς και την ωρίμανση των σχετικών μελετών από τον Απρίλιο του 2013.
• Από τον Σεπτέμβριο του 2014 ήταν αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας στην Κρήτη προσφέροντας μεγάλο και σπουδαίο έργο.

Έσβησε το χαμόγελο της Βιργινίας...
Έσβησε το χαμόγελο της Βιργινίας...
Έσβησε το χαμόγελο της Βιργινίας...
Έσβησε το χαμόγελο της Βιργινίας...
Έσβησε το χαμόγελο της Βιργινίας...
Έσβησε το χαμόγελο της Βιργινίας...
Έσβησε το χαμόγελο της Βιργινίας...
www.cretalive.gr