θράσος και απανθρωπιά: Πέταξε τα εξαντλημένα σκυλάκια, αλλά το έκανε … μπροστά στις κάμερες!
 

Skyli

Απύθμενο θράσος και απανθρωπιά … στο κέντρο του Ηρακλείου

Κάθε φορά που η αλληλεγγύη προς το συνάνθρωπο κάνει την “εμφάνισή” της, καταγράφεται και ένα περιστατικό με θύμα ένα ζωάκι, σβήνοντας κάθε αισιοδοξία ότι … κάτι μπορεί να αλλάξει…

Το τελευταίο κρούσμα απανθρωπιάς με θύματα ανυπεράσπιστα ζωάκια σημειώθηκε, χθες το πρωί. Όπως γράφει η Καλλιόπη Μαραβελάκη στη σελίδα της Ζωόφιλης Δράσης στο Facebook, άγνωστος πέταξε χθες το πρωί μικρά σκυλάκια … στα σκουπίδια, μπροστά στην Εθνική Τράπεζα στην πλατεία Κορνάρου, στην “καρδιά” του Ηρακλείου.

Για καλή τους τύχη, τα σκυλάκια είδε και μάζεψε διερχόμενος ο οποίος τα πήγε στη Γιορτή Υιοθεσίας της Ζωόφιλης Δράσης.

Η κατάστασή τους … απερίγραπτη: Γεμάτα με εκατοντάδες μεγάλα και μικρά τσιμπούρια και εξαντλημένα από την πείνα. Τα πέντε σκυλάκια αποπαρασιτώθηκαν εξωτερικά άμεσα με χάπι και αμπούλα και έφαγαν πολύ.

Φιλοξενούνται από χθες από το Σωματείο και σήμερα το απόγευμα έκαναν την εσωτερική αποπαρασίτωση. Η κατάστασή τους εξελίσσεται καλά, με εξαίρεση ένα μαύρο γκριφόν – κανίς το οποίο ήταν σε πλήρη εξάντληση. Το ζωάκι ανέλαβε η ίδια η Καλλιόπη Μαραβελάκη, που με χαρά διαπιστώνει ότι ήδη σήμερα είναι καλύτερα.

Σε μερικές ημέρες κι αφού συνέλθουν, όλα τα σκυλάκια θα κάνουν τεστ ερλιχείας λόγω του πλήθους και του μεγέθους των τσιμπουριών, ώστε να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας τους.

Όσο για τον απάνθρωπο που πέταξε τα σκυλάκια … ήταν απρόσεκτος καθώς πέταξε τα ζωάκια μπροστά στις κάμερες της Τράπεζας. Σύμφωνα με την ανάρτηση της Κ.Μαραβελάκη, ήδη ασκείται μήνυση – καταγγελία με αίτημα στον Εισαγγελέα για τον άμεσο έλεγχο των καταγραφών.

www.cretalive.gr