13.8 C
Αθήνα
6 Δεκεμβρίου, 2023
Dream fm 90,7
HTML tutorial
Κρήτη

ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΓΩΓΗ ΛΕΜΠΙΔΑΚΗ: Δοκιμάζονται τα όρια της ανθρώπινης αντοχής μετά από 66 μέρες!

lempidakis

Με τη συμπλήρωση 66 ημερών στο θρίλερ της απαγωγής του 54χρονου κρητικού επιχειρηματία, τα όρια της ανθρώπινης αντοχής δοκιμάζονται σκληρά.

Οι σκέψεις όλων στρέφονται σε αυτόν τον άνθρωπο, ο οποίος επί δύο και πλέον μήνες βρίσκεται στα χέρια των απαγωγέων του και περιμένει την στιγμή της απελευθέρωσης του, την στιγμή που θα σφίξει ξανά στην αγκαλιά του τα αγαπημένα του πρόσωπα.

Δεν υπάρχει άνθρωπος στο Ηράκλειο που να μην αναφέρεται στο πρόσωπό του, να μην διερωτάται τι γίνεται με την υπόθεση, να μην αγωνιά για την τύχη του, να μην συμμερίζεται το μαρτύριο της οικογένειάς του, να μη εκφράζει ερωτηματικά. «Μα τελικά τι συμβαίνει με την απαγωγή; Πότε θα τον αφήσουν ελεύθερο;»

Οι σκέψεις στρέφονται όμως και στους δικούς του ανθρώπους, οι οποίοι έχουν «εξοντωθεί» ψυχικά. Μιλάμε για δύο και πλέον μήνες που μοιάζουν με… αιώνα. Από το μεσημέρι της 30ής Μαρτίου, οπότε και τέθηκε σε εφαρμογή το υποδειγματικό-όπως αποδεικνύεται-σχέδιο των απαγωγέων, η ζωή τους έχει αλλάξει με δραματικό τρόπο.

Και πώς θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά! Υποφέρουν όσο νιώθουν τον άνθρωπο τους σε καθεστώς ομηρείας. Κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να τον φέρουν και πάλι κοντά τους. Ζουν σε μία παρατεταμένη αγωνία που τους έχει «καθηλώσει».

Η τακτική των απαγωγέων είναι μελετημένη μέχρι την τελευταία της λεπτομέρεια. Αποφεύγουν τις σπασμωδικές κινήσεις, φροντίζουν να δείχνουν ξεκάθαρα ποιος είναι το “big boss” και έχουν περάσει το μήνυμα.

Και φροντίζουν να καλλιεργούν αυτό το κλίμα με τη …λακωνικότητά τους, όπως έχουμε ξαναγράψει, και με τα μεγάλα διαστήματα σιωπής.

Όσο εκείνοι σιωπούν, τόσο εντείνουν την αγωνία της οικογένειας. Παίζουν το παιχνίδι των sms με τρόπο βασανιστικό, θέλοντας να πιέσουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Εκνευρισμός όμως κυριαρχεί και στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. Τόσο σε υπηρεσιακό όσο και σε ανθρώπινο επίπεδο. Μπορεί μέχρι στιγμής να μην έχει υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι αστυνομικοί περιμένουν τις εξελίξεις με…σταυρωμένα χέρια.

Όπως έχουμε γράψει, οι απαγωγείς στην υπόθεση του 54χρονου επιχειρηματία είναι εντυπωσιακά οργανωμένοι και έχουν πείσει ότι έχουν τον απόλυτο έλεγχο της κατάστασης. Προετοιμάζονταν μήνες πριν για τη μεγάλη «δουλειά» και φαίνεται ότι είχαν συνυπολογίσει ακόμα και τους… αστάθμητους παράγοντες. Και αυτό δυσκολεύει εξαιρετικά το έργο της ΕΛ.ΑΣ.

Μέχρι πού είναι διατεθειμένοι να φθάσουν χρονικά, κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα. Υπάρχουν μόνο εκτιμήσεις και ερμηνείες με βάση τον τρόπο που έχουν επιλέξει μέχρι σήμερα να κινούνται, δηλαδή σταθερά και μελετημένα.

 

 

 

patris.gr

Related posts

Οι “κακοί επενδυτές Κινέζοι δίνουν 1.100 ευρώ μισθό στον ΟΛΠ…

907@dreamfm.gr

ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΝΟ

907@dreamfm.gr

Τραγωδία με 37χρονη στο Ηράκλειο: Βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της

907@dreamfm.gr

Leave a Comment